Calangiu: Voicu m-a executat! Și-a împușcat calul de la căruță!

voicudecagioancaguta Calangiu: Voicu m a executat! Și a împușcat calul de la căruță! poze

Ex-președintele PNL Craiova, viceprimarul Cristina Calangiu a catalogat demiterea sa din fruntea organizației municipale drept o reglare de conturi orchestrată de liderul de la județ, Mihai Voicu.

„A fost pur și simplu o reglare de conturi. Eu am discuții mari cu conducerea partidului de aici de la noi, cu Mihai Voicu, cu care sunt certată de vreo 8 ani. Nu din cauza domnului Enea s-a întâmplat ce s-a întâmplat, că el tot un trădător rămâne, nu pleci de la PNL la PSD, dacă ai ceva în cap. Ideea este că Mihai Voicu ne-a dus pe toți în pragul nebuniei cu un fel de a conduce pe care nu-l mai înțelege nici el și astăzi era vorba, știți că noi o să avem alegeri interne după europarlamentare, pentru că ne-a plecat jumătate din BP și așa, ca o simulare a respectării Statutului, vor face alegeri interne. Ca pondere, delegația din Craiova reprezintă o treime, ori dânsul era absolut convins că nu voi opta pentru dânsul ca președinte și atunci a ales acest moment prielnic, pentru că avea majoritate confortabilă în Biroul Județean și m-a executat. E simplu! Noi certați suntem de 8 ani, nu are legătură cu partea politică. Dacă ar fi putut, m-ar fi executat mai de mult. Eu l-am ajutat pe dânsul să ajungă președinte acum mulți, mulți ani, trebuie să-mi fac mea culpa. Ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual. Eu nu am plecat din PNL, sunt încă viceprimar, sunt membru în Biroul Politic Județean. Un singur lucru i-am spus: este o tactică dezastruoasă să împuști calul din căruța în care stai. Dânsul e bucureștean, nu are nicio treabă cu politica la Craiova, ține postul ăsta ocupat în interesul dânsului și s-a gândit să-l omoare pe ăla care-i face scor de foarte mulți ani”, a declarat Cristina Calangiu, citată de pesurse.ro.

m calangiu cristina Calangiu: Voicu m a executat! Și a împușcat calul de la căruță! poze

Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Voicu însuși era pe cale să fie înlocuit, printre cei care susțineau organizarea de alegeri pentru conducerea organizației județene fiind chiar liderii de la municipiu, în frunte cu Cristina Calangiu. Mihai Voicu a rămas atunci în funcție după ce Crin Antonescu a descins la Craiova și a impus celor două tabere din filială un armistițiu până pe 25 mai, data alegerilor euro-parlamentare. Armistițul, văzut ca o soluție de păstrat unitatea organizației după evadările masive la PSD pe perioada campaniei, a durat însă cu o lună mai puțin, conducerea organizației municipale fiind demisă în bloc după doar două zile de la debutul campaniei electorale.