Buzatu, lovit din nou la cotizaţie

m buzatu Buzatu, lovit din nou la cotizaţie poze

Ex-deputatul PNL Horaţiu Buzatu a fost împiedicat să candideze la şefia filialei judeţene. Adversarii i-au imputat neplata cotizaţiei. 

Comisia de validare a candidaturilor l-a respins pe Buzatu, invocând faptul că acesta a ieşit din rândul membrilor activi pentru că nu şi-ar fi plătit în ultima vreme cotizaţia la partid. “Am trimis o adresă la secretariatul general al PNL pentru a ne spune cum să procedăm în acest caz. De la Bucureşti, am primit o adresă, pe 1 iunie, care ne spune că domnul Buzatu, prin neplata cotizaţiei, nu poate vota şi nici candida, întrucât şi-a pierdut calitatea de membru activ, fiind acum membru. L-am anunţat în mai multe rânduri pe domnul Buzatu să-şi plătească cotizaţia, întrucât nu va putea candida. I-am spus-o personal la întrunirile biroului interimar. L-am sunat pe telefonul dumnealui, dar nu mi-a răspuns. Aşa că l-am sunat pe domnul Victor Bujor, un apropriat de-al dumnealui, căruia i-am transmis să plătească, însă domnul Buzatu ne-a transmis prin domnul Bujor că nu-şi plăteşte cotizaţia”, a declarat Dan Mogoş, membru în biroul de conducere al PNL Dolj.

În replică, Buzatu spune că e vorba doar de un scenariu pus în practică de adversarii săi pentru a-i asigura o alegere fără emoţii lui Mihai Voicu, pe care îl consideră un “export” al Bucureştiului. “Mi-au respins candidatura pentru că nu mi-aş fi plătit cotizaţia, lucru total neadevărat. Evident că mi-am plătit cotizaţia, că doar nu aş fi avut imbecilitatea de a mă prezenta la conferinţa de alegeri pentru a candida la preşedinţia organizaţiei fără s-o plătesc. Am plătit-o până la sfârşitul anului, ca să nu am astfel de probleme. Acest scenariu era pregătit din momentul în care mi-am depus candidatura. S-au gândit ce să facă pentru a reduce din impactul candidaturii lui Buzatu şi au găsit această soluţie, pe care au mai folosit-o şi acum patru ani, când nu m-au lăsat să votez la conferinţa de alegeri la PNL Craiova pe motiv că nu mi-aş fi plătit cotizaţia. Este regretabil că în PNL Dolj nu sunt create premisele unei competiţii corecte. De asemenea este regretabil că Bucureştiul are tendinţa ca pe lângă candidaţii la parlamentare pe care îi exportă în judeţe să exporte mai nou şi preşedinţi de organizaţii”, a spus Buzatu