Bugetul județean în scădere. Veniturile CJ Dolj mai mici cu o treime față de 2015

Consilierii județeni au de abrobat la ședința ordinară din 28 ianuarie bugetul de venituri și cheltuieli pe 2016 al CJ Dolj, care este cu o treime mai mic decât cel de anul trecut. 

Vistieria județului se poate baza în acest an, potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a CJ Dolj, pe 358, 3 milioane de lei noi. Suma este cu 183, 9 milioane de lei noi mai mică decât cea prevăzută în bugetul de anul trecut, de 542, 3 milioane de lei noi.

CJ dolj estimează ca va realiza în 2016 venituri proprii de 2, 5 milioane de RON, bani veniți în principal din chirii și concesiuni, restul veniturilor județene fiind asigurate din sume defalcate de la bugetul de stat, din taxa pe valoarea adăugată și impozitul pe venit.

La capitolul cheltuieli, trebuie spus că mai marii CJ Dolj alocă în continuare sume consistente pentru investiții la Spitalul Județean și la Aeroportul Internațional Craiova, dar și pentru implementarea masterplanului județean de deșeuri, pentru care sunt rezervate în bugetul pe 2016 aproximativ 52 de milioane de lei noi.

Suma destinată lucrărilor de reparații și întreținere pentru drumurile județene este în 2016 de 10 milioane de lei noi, egală cu cea rezervată cheltuielilor salariale ale administrației județene.