Bucate tradiționale și ateliere de gătit ca-n vremea bunicilor de la sate, la Ziua comunei Afumați

 

 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj are bucuria de a vă invita și anul acesta la degustare de bucate tradiționale în comuna Afumați, din județul Dolj, care își celebrează ziua sâmbătă, 14 septembrie 2019, dată în calendar care amintește de sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci.

 

Pe lângă cântece și jocuri populare, întreceri sportive, concerte de muzică ușoară, organizatorii, Primăria și Consiliul Local Afumați, au inclus în programul Zilei comunei și o expoziție cu preparate tradiționale de la localnici, dar și aduse de la Băilești, precum și ateliere de gătit produse tradiționale, în cadrul cărora se va coace pâine-n țest și vor fi pregătite sarmale și tochitură la ceaun.

 

În 2018, momentul „Dolju-n bucate“ la Afumați a fost însoțit și de proiecția filmului „Întoarcerea țăstului la vatră“, realizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu sprijinul Primăriei Afumați.

 

Și anul acesta, Ziua comunei Afumați va sta sub semnul țestului, cuptorul tradițional care nu lipsea din gospodăriile localnicilor și care este reîntors la vatră pentru gustul fără pereche al pâinii mânjită cu roșie sau cu ou, în care mulți oameni își văd anii copilăriei la bunicii de la țară.

 

Atelierele de gătit preparate tradiționale vor începe la ora 14:00, însă până atunci, pentru poftă de mâncare, vor avea loc concursurile Cupa comunei Afumați la cros și Cupa comunei Afumați la tenis de masă.