BREASTA, cea mai noua localitate pe harta actelor de identitate în judeţul Dolj

 

 

În  luna noiembrie 2018, Consiliul local Breasta a hotărât să-și înființeze un serviciu propriu de evidență a persoanelor pentru a oferi cetățenilor săi posibilitatea de a-și procura actele de identitate chiar în localitatea de domiciliu, iar de luni,  14 ianuarie, acest obiectiv devine realitate.

Această realizare  este posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Dolj reprezentat prin Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj, care continuă sprijinul autorităților locale pentru descentralizarea serviciilor de evidență a persoanelor, acțiune menită să contribuie la creșterea calității serviciilor și la scăderea costurilor de timp și de bani pentru fiecare cetățean al județului nostru.

Chiar dacă până la îndeplinirea tuturor etapelor necesare ca acest serviciu să devină unul autonom mai este nevoie de timp, din 14.01.2019 cetățenii comunei Breasta care doresc  să obțină un act de identitate,  se pot deplasa  la  Serviciul  Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Breasta  care își are sediul în aceeași locație cu Primăria Breasta, programul de funcționare al serviciului fiind zilnic între orele 08.30-11.00.

Activitatea serviciului se va desfășura  sub directa coordonare a personalului specializat din cadrul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj, fructificându-se în mod eficient  întreaga  perioada de instruire a personalul  propriu serviciului dar și perioada până la care acest serviciu va deveni funcțional  în mod autonom.

Pentru cererile care sunt însoțite de toate documentele necesare, actele de identitate se vor elibera în termen de o zi  iar pentru situații deosebite, persoanele se pot adresa și la sediul Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj(mun. Craiova str. Vulturi nr. 9), unde actele de identitate se pot elibera chiar  în aceeași zi.

Persoanele care doresc informații suplimentare se pot adresa  Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Breasta  – tel: 0251 455 016 și Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj – tel: 0351 437 038 sau 0351 437 039.

Următoarele ghișee de evidență a persoanelor ce se vor deschide în județul nostru în perioada următoare vor fi în localitățile Celaru, Bratovoiești  și  Valea Stanciului. ””

Cu mulțumiri,

 

DIRECTOR EXECUTIV

MARIN STĂNICĂ