Brazda lui Novac/”Bravo Olguţa Vasilescu! Mulţumim că ţi-ai amintit de noi!”

lucrari brazda 3 Brazda lui Novac/Bravo Olguţa Vasilescu! Mulţumim că ţi ai amintit de noi! poze

Municipalitatea din Bănie a demarat, în urmă cu câteva săptămâni, o amplă campanie de reamenajare a cartierului craiovean Brazda lui Novac. Vineri, 19 aprilie, muncitorii trebăluiau de zor pentru ca, până de Paşte, zona vizată să fie asfaltată complet. Cei mai încântaţi, cum era şi normal, sunt craiovenii care locuiesc de zeci de ani în zonă şi care se săturaseră să vadă cum cartierul lor este lăsat de izbelişte. Oamenii îşi amintesc cum, cam la fiecare alegeri, foştii aleşi locali veneau, le promiteau, după care uitau de ei.

“Eu sincer vă spun că nu credeam ca Olguţa (Olguţa Vasilescu – n.r.) să facă ceva pentru noi. Că şi fostul primar a venit şi în 2012 dar şi înainte în 2008 şi în 2004 şi ne-a promis câte lună şi-n stele după care s-a văzut acolo, iar în puf, şi ne-a uitat. Chiar cu mine a vorbit primăriţa, în vară, când a fost s-o alegem şi mi-a spus aşa cum îţi zic eu ţie că: nu ne uită. Şi uite să şi-a amintit şi de noi. Nouă, ăstora mai bătrânii, care stăm aici de zeci de ani, ne era ruşine de cum ajunsese Brazda. Odată era mândria Craiovei, dar în ultimii ani, totul se degradase . Păi zona de la Liceul Titulescu, zic aia care coboară spre pasajul suprateran, era vai de ea. Numai gropi….. De mers pe trotuar nu puteai iar cu maşina încercai să ocoleşti o groapă şi dădeai în două”, ne-a povestit craioveanul Nicu Mirea.

lucrari brazda Brazda lui Novac/Bravo Olguţa Vasilescu! Mulţumim că ţi ai amintit de noi! poze

Primăria, GDF şi C.A. Oltenia colaborare ca la carte

Reprezentanţii primăriei ne-au comunicat că, în cadrul acestor lucrări, să vor reface trotoarele, se vor înlocui bordurile, se va aşterne geocompozit antifisură, covor asfaltic în două straturi şi se vor executa şi căile de acces dintre blocuri. Datorită unei bune colaborări dintre conducerea primăriei Craiova şi reprezentanţii companiei de gaze GDF, în zonele unde se va turna asflat s-au demarat lucrări de reparare sau înlocuire, acolo unde era cazul, a conductelor de gaze. În acest fel, Olguţa Vasilescu a eliminat vechea problemă cu care se confrunta Craiova de ani de zile: spargerea asfaltului, la numai, de exemplu, două săptămâni, de la turnarea lui, pentru că în zonă s-a fisurat o conductă veche de când lumea. Aceleaşi lucrări au fost efectuate şi de către angajaţii Companiei de Apă Oltenia SA în cazul conductelor de apă vechi.

“Brazda Veche” bifată la asflatare

Şi tot la capitolul noutăţi, municipalitatea craioveană a alocat, pentru prima dată, în ultimii ani, sumele necesare pentru ca şi zona, numită “Brazda Veche” să intre la capitolul modernizări. “Este vorba de zona de lângă calea ferată. Multă lume nici nu ştie că şi noi facem parte din Brazda lui Novac. Eu locuiesc aici de mai bine de 14 de ani şi niciodată nu am văzut vreun utilaj care să ne arunce şi nouă o mână de asfalt pe stradă. Într-adevăr nu este o zomă foarte circulată. Pe aici trecem doar noi, cei care locuim la blocurile astea. Dar nu uitaţi că şi noi suntem craioveni şi noi plătim taxe şi impozite şi deci, şi noi avem dreptul să mergem pe trotuar fără să ne rupem picioarele sau pe stradă fără să ne stricăm maşinile. Aşa că să mă injure cine-o vrea dar eu zic la toată lumea cu care mă întâlnesc: Bravo Olguţa Vasilescu! Mulţumim că ţi-ai amintit de noi!”, a spus craioveanul Ilie Bădălan.

lucrari brazda 2 Brazda lui Novac/Bravo Olguţa Vasilescu! Mulţumim că ţi ai amintit de noi! poze

De schimbarea la faţă a Brazdei lui Novac s-au arătat încântaţi toţi craioveni cu care ne-am întâlnit şi cu care am avut ocazia să vorbim. Unii însă erau nemulţumiţi că, din cauza lucrărilor, liniştea le-a fost perturbată. “Şi eu şi soţia suntem pensionari de ceva ani. Ne trezim devreme dimineaţa şi ne culcăm cum e vorba aia, cu găinile. La ora prânzului eram obişnuiţi să ne culcăm, dar acum nu se mai poate. E zgomot mult şi pe noi chiar ne deranjează. Dar ce să facem? Vorba lu nepoată-mea: tataie vreţi să aveţi cartier dichisit trebuie să suportaţi şi voi câteva zile. Asta e situaţia. Noi suntem mulţumiţi că vedem că nu plătim degeaba la primărie toate dările”, a adăugat Nicu Nedelceanu.

Reprezentanţii primăriei Craiova au declarat că, până la Paşte, se doreşte ca toată zona curpinsă în proiectul de reabilitare să fie asfaltată pentru ca, de sărbători, craiovenii să poată circula în condiţii optime. În săptămâna după Sfintele Sărbători, ar urma să fie finalizate şi trotuarele din cartierul Brazda lui Novac dar şi restul lucrărilor care sunt inlcuse în proiect.