“Botezul” B Max. Primăria Craiova mai dăruieşte masa cu un giratoriu

prioteasa si olguta 029 Botezul B Max. Primăria Craiova mai dăruieşte masa cu un giratoriu poze

Municipalitatea va realiza în apropierea uzinei Ford şi un sens giratoriu, pe lângă intersecţia semaforizată deja aprobată. 

Sensul giratoriu va asigura fluidizarea circulaţiei în intersecţia dintre strada Henry Ford şi strada Preciziei. Potrivit arhitectului-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu, giratoriul va fi realizat pe un teren care aparţine la această dată chiar companiei Ford, evitând astfel eventuale probleme cu exproprierile sau cu competenţa teritorială a altor unităţi administrative. Este vorba despre o parcelă situată pe strada Preciziei, vizavi de rondul de întoarcere al tramvaiului.

“Trebuie să rezolvăm urgent problemele de trafic în zona Ford pentru că în perioada imediat următoare, odată cu începerea în forţă a producţiei noului model din incinta uzinei va ieşi la fiecare şapte minute un vehicul de mare tonaj. Am demarat licitaţia pentru semaforizarea de pe strada Henry Ford, vom asigura accesul în uzină pe poarta nr. 3, va fi nevoie de asemenea şi de reamenajarea staţiilor de călători pentru transportul în comun, pentru că vom avea de-a face cu un trafic de călători, inclusiv la tramvai, cu mult peste ceea ce a însemnat perioada Daewoo. În plus, vom realiza şi un sens giratoriu care să rezolve relaţia su strada Preciziei. Va fi un giratoriu cu diametru de minimum 30 de metri, pentru că e nevoie de asemenea dimensiuni pentru a fi practicabil de TIR-uri”, a spus Diaconescu.