Boştinaru: Parlamentul European nu e marioneta lui Traian Băsescu

fifor bostinaru prioteasa Boştinaru: Parlamentul European nu e marioneta lui Traian Băsescu poze

 

Eurodeputatul Victor Boştinaru respinge apelul pentru susţinerea bugetului în varianta agreată de Consiliul European din 8 februarie, apel reiterat de către eurodeputatul PDL, Theodor Stolojan.

Conform eurodeputatului Victor Boştinaru „domnul Theodor Stolojan nu ratează nicio ocazie să cadă în ridicol, să se distanţeze de interesele României sau de cele mai calificate voci din grupul din care face parte. Atât liderului Grupului PPE, Joseph Daul, cât şi eurodeputaţii PPE, Alain Lamassoure – Preşedintele Comisiei de Buget a Parlamentului European sau Reimer Boge s-au pronunţat împotriva acestui buget.

Alegaţiile de astăzi ale domnului Stolojan sunt descalificante pentru un om cu o pregătire economică şi nu demonstrează decât slugărnicie faţă de poziţia şefului său dintoteauna, Traian Băsescu.

Atunci când, aproape la unison, grupurile politice din Parlamentul European spun că propunerea de buget a Consiliului nu serveşte intereselor strategice ale Uniunii, atunci cand economişti prestigioşi şi sindicate afirmă acelaşi lucru, când ştii că în sesiunea din martie, Parlamentul European va adopta o rezoluţie extrem de clară în această direcţie, cu cooperarea conducerii grupului PPE, poziţia domnului Stolojan este de-a dreptul lamentabilă.”

„Dacă Traian Băsescu are poliţe de plătit susţinătorilor lui din vara lui 2012, să-şi caute sprijin în afara Parlamentului European. Acesta nu este marioneta personală a lui Traian Băsescu” a conchis eurodeputatul Victor Boştinaru.