Boştinaru: Evaziune de 1000 de miliarde de euro anual în UE

Eurodeputatul Victor Boştinaru: „Standardele etice nu îi sperie pe cei care comit infracţiuni economice”.
Victor Boştinaru, eurodeputat PSD şi membru în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, a subliniat în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg faptul că sunt necesare angajamente ferme din partea Consiliului pentru stoparea evaziunii de 1.000 de miliarde de Euro pe an, la nivelul întregii Uniuni Europene.
Intervenţia eurodeputatului Victor Boştinaru a avut loc în cadrul dezbaterii „Raportului anual privind fiscalitatea: modalităţi de exploatare a potenţialului de creştere economică al UE – Lupta împotriva fraudei, a evaziunii şi a paradisurilor fiscale”, de marţi, 21 mai, în prezenţa Preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso şi a Ministrului irlandez pentru Afaceri Europene, Lucinda Creighton.
Conform eurodeputatului Victor Boştinaru: „Suntem în faţa unei situaţi tragi-comice. Pe de o parte Parlamentul şi Comisia se luptă cu Consiliul pentru sute de milioane de Euro esenţiale pentru politicile europene şi în acelaşi timp, acceptăm că sub ochii noştri, de ani de zile sunt sume uriaşe de o mie de miliarde evaziune şi fraudă fiscală la scara Uniunii Europene.
În acelaşi timp le spunem tinerilor Uniunii că nu avem bani pentru Garanţia pentru Tineret şi le dăm apoi ca nişte mărgele de sticlă 6 miliarde, poate 3 miliarde de Euro.
Cred că a sosit timpul ca în Consiliu să se pună capăt acestui joc de complicitate cu crima, evaziunea şi cu frauda şi să se ia o decizie fermă pentru că nu standardele etice îi sperie pe cei care comit infracţiuni economice.”