Boc: Faceţi ordine, înainte să vină DNA!

m boc1 Boc: Faceţi ordine, înainte să vină DNA! poze

Premierul Emil Boc i-a sfătuit pe prefecţi şi poliţişti să facă “ordine înainte să vină DNA” la bilanţul MAI.  Declaraţia premierului vine într-o perioadă în care doi dintre primarii grei ai PD-L, Mircia Gutău şi Antonie Solomon au probleme cu DNA, unul condamnat deja de instanţă, celălalt arestat de tribunalul Argeş la cererea DNA. Premierul s-a referit la bilanţul MAI şi la problema corupţiei din administraţia publică potrivit unui comunicat al Guvernului, marşând “pe curmarea complicităţilor locale”, în discursul adreasat angajaţilor MAI.

În ceea ce priveşte eficientizarea activităţii la nivelul instituţiei, în vederea menţinerii ritmului reformelor în România, primul-ministru a arătat că „eficienţa administraţiei se măsoară în eficienţa cu care reuşeşte să rezolve problemele cu care oamenii se confruntă. Pragmatismul, decizia directă, rezolvarea problemei – asta apreciază oamenii”.

Premierul a formulat şi câteva recomandări pe linia optimizării activităţii în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, printre care se numără întărirea colaborării între organele de ordine publică şi autorităţile locale, prezenţa mai multor forţe de ordine în stradă, descurajarea corupţiei şi integritatea angajaţilor ministerului.

„Cerinţa mea expresă către dumneavoastră ar fi să vă faceţi ordine înainte de a veni DNA-ul şi instanţele de judecată”, a declarat Emil Boc, atrăgând, printre altele, atenţia asupra „complicităţilor locale”, care trebuie curmate. „Puneţi legea deasupra oricărei înţelegeri. Cine respectă legea este prietenul dumneavoastră. Mă refer în special la cei care sunt în subordinea dumneavoastră. Cei care nu o respectă, trebuie să suporte rigorile ei” a spus primul-ministru, care a dat asigurări că Guvernul va sprijini acest obiectiv prin pârghiile instituţionale pe care le are la dispoziţie.