BNS: Târg de locuri de muncă – 19-20 noiembrie 2014 la Craiova

Blocul Național Sindical în calitate de partener al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice ca lider de proiect, alături de ceilalți parteneri din consorțiu – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România – implementează proiectul Garantii pentru TINEri!, unul din cele mai ample și sperăm, mai eficiente programe care s-au aplicat în țară în ultimii 20 de ani pe segmentul de tineret. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
În perioada 19-20 noiembrie 2014, în intervalul orar 10,00-15,00, organizăm la Craiova, la Centrul Multifuncțional Craiova un târg de locuri de muncă care va fi dedicat în principal angajatorilor interesați să recruteze tineri din grupul țintă (tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 ani care nu au absolvit examenul de bacalaureat, aflați în căutarea unui loc de munca) care au competențe profesionale dobândite în cadrul procesului educational desfășurat în unitatea de învățământ preuniversitar, dar care pot avea de asemenea, calificări suplimentare (ex. mecanic auto, operator calculator, operator mașini cu comandă numerică) pe care acești tineri le dobândesc prin intermediul unor programe finanțate din bugetul proiectului. De asemenea, târgul este deschis și tuturor celorlalte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Se estimează participarea a cca 40 de companii și ONG-uri interesate de recrutarea de viitori salariați, cu oferte de locuri de muncă atât în țară, cât și în străinătate.
Târgul de locuri de muncă în afara activității sale specifice își propune să realizeze o conferință de lansare, ocazie cu care reprezentanți ai autorităților publice locale, oficiali, reprezentanți ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice de la nivel national vor adresa mesaje legate de evenimentul nostru. De asemenea, pe parcursul celor două zile de târg se vor organiza două sesiuni de dezbatere (în conformitate cu programul atașat) evenimente care vor pune față în față reprezentanți ai mediului de afaceri, tineri, cât și reprezentanți ai ministerului muncii. Tematicile discutate vizează identificarea în urma unui proces de consultare reală a celor două părți ANGAJAT-ANGAJATOR, identificarea unor soluții de stimulare a conceptului de ucenicie în piața muncii din Romania, dar și promovarea instrumentelor ce pot fi utilizate atât de mediul de afaceri national cât și de cetățeni privind stimularea ocupării la nivelul Uniunii Europene.
Cu speranța că programul vă permite să fiți alături de noi
la acest eveniment, vă mulțumim
anticipat și vă asigurăm de respectul nostru,
Dumitru Costin Președinte BNS, Responsabil proiect

PROGRAM

Târg de locuri de munca

19-20 noiembrie 2014

 

Centrul Multifuncțional Craiova

str. Târgului, nr 26

 

Ziua I –19 noiembrie 2014

Ora 10,00-15,00 – Deschiderea standurilor pentru vizitatori/Desfășurarea târgului

Ora 10,30-11,30 – Conferința de presă

Ora 12,00-13,30 -Seminar – ”Ucenicia ca instrument în rezolvarea ecuației cu două necunoscute: ANGAJAT-ANGAJATOR”

Ora 15,00          –  Închiderea târgului – ziua 1

 

Ziua II –  20 noiembrie 2014

Ora 10,00-15,00 –  Deschiderea standurilor pentru vizitatori/Desfășurarea târgului

Ora 11,00-12,30- Desfășurarea seminarului ”Eures – The European Mobility Portal – platformă europeană pentru stimularea ocupării la nivelul Uniunii Europene. Instrument modern de mediere în piața muncii europene. Avantajele folosirii acestuia atât de angajat cât și de angajatori.”

Ora 15,00          – Închiderea târgului