Biserica “Sfântul Nicolae – Dorobanţia” va fi restaurată

 

Biserica “Sfântul Nicolae Dorobănţia” din Craiova, monument istoric din secolul XVIII, va intra, începând de anul acesta, într-un amplu proces de restaurare şi consolidare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană semnat în ultima parte a anului trecut. „Prin acest proiect, se doreşte aducerea monumentului în forma originală şi se vor realiza o serie de lucrări, printre care un pridvor deschis în conformitate cu cel original, coloane care să separe pronaosul de naos, implicit refacerea axelor pronaosului, a bolţii şi turlei, bolta altarului, pardoselile din piatră şi sistemul de încălzire interioară, refacerea acoperişului, a tencuielilor exterioare şi interioare, implicit a picturii bisericii”, a precizat pr.prof.univ. Gheorghe Zamfir, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae – Dorobănţia”, situată pe strada Alexandru Odobescu.
Pe durata acestor lucrări care vor fi executate în doi ani de zile, slujbele religioase vor fi oficiate într-un paraclis amenajat lângă sfântul locaş.

Proiectul este realizat prin Programul Operaţional – Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 5, Dezvoltarea Durabilă şi Promovarea Turismului. Valoarea proiectului este de aproximativ 6.100.000 de lei, dintre care peste 4.600.000 de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă