Biserica „Sfântul Nicodim” din Craiova a fost sfinţită

IPS Irineu la sfintirea Bisericii Sf. Nicodim        Biserica „Sfântul Nicodim” din Craiova a fost sfinţită poze 

 

       Biserica „Sfântul Cuvios Nicodim” din cartierul craiovean Craioviţa Nouă a fost sfințită duminică, 18 octombrie, în prezența credincioșilor veniți la sfânta slujbă.  La ceas de sărbătoare, slujba de sfințire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Pentru implicarea deosebită în ridicarea şi înfrumusețarea sfântului locaş, mai multe persoane, în frunte cu preotul paroh Ion Roman, au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei, iar preotul slujitor Ştefan Fleşcan a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor.

„O biserică este ca o axă ce se deschide pe verticală spre Împărăţia cerurilor. Un loc binecuvântat de unde se ridică rugăciunea poporului lui Dumnezeu şi a preoţilor spre Tatăl ceresc. Iată cum, încă înainte de crearea lumii, Dumnezeu a rânduit ca în acest loc, aflat la întretăiere de drumuri, să se construiască o biserică pusă sub purtarea de grijă a Sfântului Nicodim. De aceea, mare este răsplata celor care s-au nevoit pentru a ridica acest sfânt locaş spre mângâierea sufletelor cu mireasma Duhului Sfânt, dătătorul de viaţă, Cel care ne curăţeşte sufletele de toată întinăciunea. Aşadar, zidirea acestei biserici, prin contribuţia şi osteneala credincioşilor, este cu adevărat o lucrare sfântă şi binecuvântată, o lucrare ce este răsplătită şi prin aprecierile noastre, dar în primul rând este binecuvântată şi răsplătită de Mântuitorul Iisus Hristos în Împărăţia lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Irineu.

 IPS Irineu la sfintirea Bisericii Sfantul Nicodim        Biserica „Sfântul Nicodim” din Craiova a fost sfinţită poze

Biserica Sfântul Nicodim – repere istorice

 

Biserica închinată Sfântului Cuvios Nicodim cel sfinţit de la Tismana are ca început data de 12 aprilie 2006. Piatra de temelie a fost pusă de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar ridicarea ei a avut loc într-un timp foarte scurt, mai puţin de 1 an, la 1 aprilie 2007 primindu-se binecuvântare arhierească pentru săvârşirea sfintelor slujbe.