Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Melineşti-Dolj a fost resfinţită

 Resfintire biserica din loc Melinesti Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Melineşti Dolj a fost resfinţită poze

În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Melineşti, judeţul Dolj. Întâistătătorul Bisericii din Oltenia a săvârşit aici Sfânta Liturghie arhierească şi slujba de resfinţire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

 

Parohia Melineşti din Protoieria Craiova Nord, judeţul Dolj, a îmbrăcat duminică, 23 octombrie, haină de sărbătoare pentru a marca resfinţirea Bisericii cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Bucuria duhovnicească a evenimentului a fost sporită de prezenţa în mijlocul credincioşilor a IPS Părinte Irineu, care a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a sfântului locaş, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Momentele liturgice, la care au participat numeroşi credincioşi, în frunte cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, au încununat astfel eforturile făcute în ultimii trei ani pentru restaurarea picturii interioare şi realizarea unor reparaţii exterioare.

După cum a reieşit din Actul de sfinţire, căruia i-a dat citire părintele protoiereu Ion Nicolae de la Protoieria Craiova Nord, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Melineşti a fost ridicată între anii 1927 – 1937, prin stăruinţa preoţilor Pavel Călugărescu şi Nicolae Rădulescu. Pictura a fost finalizată în 1945 şi în acelaşi an, la 16 septembrie, a fost săvârşită slujba de târnosire de către episcopul Athanasie Dincă. În anul 2006 pictura bisericii a fost deteriorată în urma unui incendiu, iar în perioada 2013 – 2016 s-au efectuat lucrări de restaurare a acesteia, precum şi lucrări de consolidare şi reparaţii la exterior, prin grija preotului paroh Dumitru Posa, cu sprijinul enoriaşilor şi a Consiliului Local al Primăriei Melineşti.

 

 Biserica este locul cel mai căutat de creştinul adevărat

 

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor la finalul slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a reiterat rolul şi importanţa Bisericii în viaţa creştinilor şi a detaliat învăţăturile reieşite din textul evanghelic duminical. „Cel mai important lucru pe care îl are omul şi care îi asigură viaţa pe acest pământ este sufletul. El este centrul existenţei noastre, locul unde se sălăşluieşte Dumnezeu, Cel care ne-a creat după chipul şi asemănarea Sa. Fapt pentru care Îl cinstim pe Atotputernicul şi Creatorul nostru în Biserică, prin rugăciune, prin Sfânta Liturghie, prin Sfintele Taine. Suntem aşadar făcuţi de Dumnezeu şi tindem, ne îndreptăm permanent spre El, precum floarea se îndreaptă spre lumina soarelui”, a subliniat IPS Irineu.

 

Pentru implicarea deosebită în sfânta lucrare de restaurare şi împodobire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Melineşti, mai mulți credincioși, alături de preotul paroh Dumitru Posa, au primit Gramate chiriarhale de apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.