Birourile electorale din Craiova, tot fără bani şi după şedinţa extraordinară a CLM

primaria craiova fatada1 Birourile electorale din Craiova, tot fără bani şi după şedinţa extraordinară a CLM poze

Rectificarea salvatoare nu a apărut pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de ieri. În bugetul local tot nu sunt bani pentru plata membrilor birourilor electorale. 

Sumele destinate plăţii preşedinţilor şi locţiitorilor de birouri electorale, a căror retribuire cade în seama autorităţilor locale, nu au fost prevăzute în bugetul local la data adoptării sale în luna februarie.

Aleşii locali aveau posibilitatea să voteze pentru repartizarea unor sume în acest sens la şedinţa de ieri a consiliului local municipal, însă un proiect cu asemenea obiect nu a figurat pe ordinea de zi, consilierii dezbătând exclusiv situaţiile financiare pe anul trecut pentru regiile din ograda municipalităţii.

Cum până la data alegerilor nu prea sunt şanse să mai aibă loc vreo şedinţă a consiliului local, banii pentru plata birourilor electorale vor fi alocaţi cel mai probabil de viitorul consiliu local, la o dată încă incertă.

Noul consiliu are termen de constituire 20 de zile de la data alegerilor locale, prima şedinţă ordinară urmând să aibă loc cel mai probabil în luna iulie.