Biroul struţo-cămilă de la Urbanism, pocit la botez: De unde şi până unD?

anunt consoana Biroul struţo cămilă de la Urbanism, pocit la botez: De unde şi până unD? poze

Din ciclul “ce-am fumat şi ce-am restructurat”, biroul nou creat în cadrul primăriei are o consoană pe  plus.

Biroul “N.U.C.R.C.A.R.U.A.E.C.D.U.D.B.D.U.A.D.”, găselniţa restructurării din direcţia de urbanism a primăriei Craiova a păşit în viaţă la fel ca plozii declaraţi la sfatul popular de părinţi după câteva zile de beţie: cu numele pocit. Numele abreviat cu 19 iniţiale nu există decât în imaginaţia edililor craioveni, cuplată la mâna tremurată care l-a aşternut pe hârtie.

birou urbanism Biroul struţo cămilă de la Urbanism, pocit la botez: De unde şi până unD? poze

Reamintim că Biroul “N.U.C.R.C.A.R.U.A.E.C.D.U.D.B.D.U.A.D.” a fost trecut ca atare în noua organigramă a primăriei Craiova, lungimea colosală făcând practic imposibilă reproducerea denumirii întregi. Cine se încumetă să afle cum se numeşte de fapt noua creaţie administrativă îşi dă seama că abrevierea are de fapt 18 iniţiale, nu 19, un “D” fiind băgat pe şest în denumire de naşii din aparatul primăriei. Astfel, după îndelungi insistenţe, am reuşit să obţinem de la primăria Craiova denumirea completă a noului birou de la Urbanism, care sună cam aşa: Biroul de Nomenclatură Urbană, Certificate de Recenzie, Certificate Atestare, Registru Unic de Atestare, Evidenţă Construcţii şi Documentaţii Urbane, Banca de Date Urbane şi Avizare Documentaţii, abreviat deci N.U.C.R.C.A.R.U.A.E.C.D.U.B.D.U.A.D.

organigrama Biroul struţo cămilă de la Urbanism, pocit la botez: De unde şi până unD? poze

După cum lesne se poate observa, angajaţii primăriei au mai băgat un D de la ei, între “Documentaţii Urbane” şi “Banca de Date”. “D” – ul cu pricina, plasat ca bomboana pe colivă în denumirea noului birou, nu e revendicat de nimeni. Nu vă putem deci preciza dacă e vorba de un “D” de la Devotament, Diplomaţie, Discreţie, Delir sau Dislexie.

Culmea e că, până să ajungă să fie publicată, denumirea biroului de la urbanism a trecut, ca de altfel întreaga organigramă a primăriei, prim mai multe filtre: mai întâi a fost dezbătută în cadrul unor interminabile şedinţe interne în cadrul primăriei, apoi a fost cercetată şi avizată la Bucureşti de reprezentanţii ANFP, iar apoi a fost votată, în unanimitate în consiliul local municipal, fără ca nimeni să sesizeze cumva că aleşii aprobă un birou care de fapt nu există.