Bilanţ pedelist la doi ani de guvernare USL: Prea multe taxe, prea puţine partide!

stoicamarijeandascalu.jpg Bilanţ pedelist la doi ani de guvernare USL: Prea multe taxe, prea puţine partide! poze

Pedeliştii marchează împlinirea a doi ani de când au trecut în opoziţie prin mai multe iniţiative legislative de corectat Codul Fiscal şi Legea Partidelor. 

Democrat – liberalii au iniţiat proiecte pentru modificarea Codului Fiscal, modificările vizând eliminarea accizei de 7 eurocenţi la carburanţi precum şi a mult comentatei taxe pe stâlp.

“În primul rând, acest impozit pe construcţii speciale reduce semnificativ apetitul de  a investi în România. Economia riscă să nu mai beneficieze de investiţii de 1,2 milarde lei, de aproximativ trei ori mai mult decât încasările estimate de Ministerul de Finanţe. În plus, noi, parlamentarii PDL solicităm abrogarea punctelor 59-62 ale articolului 1 din OUG 102/2013 pentru că majorând acciza va creşte preţul final al carburanţilor din România şi va fi astfel unul dintre cele mai mari din UE  raportat la un salariu mediu net pe economice care ne plasează în partea inferioară a clasamentului statelor europene. Măsura fiscală nu va aduce sporuri de venituri bugetarea deoarece cei mai importanţi consumatori, transportatorii români şi străini, au declarta deja că vor prefera să alimenteze în statele vecine”, a declarat deputatul Ştefan Stoica, la conferinţa de presă a PDL Dolj.
)
Colegul său Constantin Dascălu a prezentat în schimb proiectul de modificare a Legii Partidelor Politice, act normativ considerat prea restrictiv de către pedelişti, care vor reducerea de 50 de ori a numărului de semnături necesare pentru înfiinţarea unui partid, de la 25.000 cât sunt prevăzute în prezent la numai 500.

 

“Acest proiect de lege propune o reducere a numărului de membri fondatori necesar înfiinţării unui partid politic de la 25.000 la 500, câte 50 de membri fondatori din 10 circumscripţii electorale. În România, pentru înfiinţarea unui partid politic nou, Legea 14/2003 a partidelor politice prevede obligaţia strângerii a cel puţin 25.000 de semnături ale membrilor fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare judeţ. În nici o altă ţară din Uniunea Europeană nu mai există cerinţă pentru înscrierea unui partid politic. În statele membre ale Uniunii, în special în democraţiile consolidate, numărul membrilor fondatori necesar pentru înfiinţarea unui partid politic este redus tocmai pentru a permite o largă libertate de asociere şi participare la viaţa publică”, a precizat Dascălu.