Bilanț la Jandarmerie

jandarmi 1 Bilanț la Jandarmerie poze

Luni, 11 ianuarie a.c., începând cu ora 14.00, la sediul celor două unităţi de jandarmi, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, în anul 2015.

                Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa domnului general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică – prim adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, a unor distinşi invitaţi din cadrul autorităţilor publice locale: doamna Simona Moise – subprefectul judeţului Dolj, doamna prof. dr. Lia Olguţa Vasilescu – primarul municipiului Craiova, domnul ec. Ion Prioteasa – preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, magistraţi din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, comandantul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” Craiova – Gl. bg. dr. Dorin Blaiu, precum şi şefii structurilor M.A.I. cu care cele două unităţi de jandarmi colaborează/cooperează (IPJ Dolj, ISU Dolj, STS, ORI, SIPI, Audit, Poliţia Locală Craiova, SPP,  Centrul Medical, Centrul Militar, etc.).

jandarmi 2 Bilanț la Jandarmerie poze

                După prezentarea materialelor de bilanţ de către comandanţii celor două unităţi de jandarmi, gl. bg. dr. Constantin Florea – IJJ Dolj şi gl. bg. Marin Andreiana – GJMb Craiova, participanţii la activitate au adresat mesaje jandarmilor doljeni prin care au reliefat aprecierea privind rezultatele obţinute în perioada analizată.

Doamna Simona Moise, subprefectul judeţului Dolj, a declarat: „Ca structură militară a Ministerului Afacerilor Interne, caracterizată prin disciplină şi spirit de camaraderie, Jandarmeria Română în general, precum şi cele două unităţi de jandarmi din Craiova, în special, au câştigat respectul şi încrederea cetăţenilor pentru că au fost de fiecare dată acolo unde a fost nevoie.

                Sunt încântată să particip la această activitate de bilanţ, reprezentând Instituţia Prefectului Judeţului Dolj şi este o onoare să fiu alături de personalul acestor structuri emblematice ale judeţului Dolj şi, de ce nu, ale ţării.

Aşa cum reiese din aspectele prezentate, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au reuşit să obţină rezultate foarte bune în anul 2015, iar pentru aceasta sunt onorată să transmit felicitări şi să exprim calde aprecieri pentru devotamentul, profesionalismul şi activitatea desfăşurată, în slujba legii şi a cetăţenilor judeţului Dolj.

Permanent cetăţenii comunităţii noastre au primit sprijinul profesionist al jandarmilor celor două unităţi, pentru că spiritul de echipă, unitatea, modestia, onestitatea şi seriozitatea, cu care vă desfăşuraţi activitatea, mă fac să cred şi să fiu convinsă că am alături parteneri de nădejde.

Pentru că suntem la început de An Nou, vă transmit urări de sănătate, bucurii şi să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste greutăţile specifice domeniului de activitate. La mulţi ani!”.

jandarmi 3 Bilanț la Jandarmerie poze

Doamna Lia Olguţa Vasilescu, Primarul municipiului Craiova, a declarat: „Pentru că este momentul bilanţului vă transmit felicitări pentru anul care tocmai s-a încheiat şi în care nu au fost probleme deosebite, un an dificil pentru dumneavoastră pentru că au fost foarte multe activităţi culturale şi sportive la care v-aţi mobilizat exemplar….

Transmit felicitări tuturor structurilor prezente la această activitate pentru că am reuşit un lucru extraordinar – dacă în urmă cu 4 ani eram pe locul 5 ca şi oraş în topul infracţionalităţii, am reuşit să ajungem pe poziţia 32 dintr-un clasament cu 42 de locuri.

Acest fapt se datorează în primul rând eforturilor pe care le-aţi făcut şi dumneavoastră şi  justiţia, fapt pentru care putem să declarăm că avem un oraş mai sigur.

Vă mulţumesc şi vă felicit pentru profesionalismul dovedit de-a lungul activităţilor întreprinse.

Vă asigur şi pe viitor de o totală deschidere din partea instituţiei pe care o reprezint, astfel încât să depăşim cu succes provocările care ne aşteaptă în acest an”.

                Domnul ec. Ion Prioteasa – preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Sunt onorat să particip la această activitate, alături de dumneavoastră, şi să vă transmit salutul meu şi al instituţiei pe care o reprezint.

Cele două unităţi de jandarmi au devenit emblematice pentru judeţul nostru şi nu numai, prin profesionalismul şi responsabilitatea cu care îşi desfăşoară şi îşi prezintă bogata activitate cotidiană.

Aceste unităţi şi Jandarmeria în general şi-au creat un loc binemeritat pe frontispiciul judeţului Dolj, constituind un pilon al statului de drept şi al siguranţei cetăţeanului în judeţul Dolj şi zona Olteniei.

Apreciez şi vreau să subliniez conlucrarea foarte bună dintre aceste două unităţi de jandarmi, precum şi dintre acestea şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice.

Respectul nostru faţă de dumneavoastră este dublat de ceea ce se vede în fiecare zi, de seriozitatea pe care o prezentaţi, de pregătirea pe care o aveţi,

Vă transmit din tot sufletul sănătate, împliniri şi toate cele bune tutror colegilor şi familiilor dumneavoastră”.

În încheiere, domnul gl. bg. dr. Ovidiu Vasilică – prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major, a făcut aprecieri pozitive faţă de activitatea desfăşurată de cele două unităţi în anul 2015 şi a prezentat cele mai importante direcţii de acţiune ale instituţiei pentru anul 2016.

Activitatea s-a finalizat cu un moment emoţionant, sărbătorirea zilei de naştere a generalului de brigadă în retragere Titu Stoicheci, la împlinirea venerabilei vârste de 105 ani.

Cu această ocazie, toţi participanţii alături de membrii de familie au rememorat unele evenimente descrise cu acuitate şi condescendenţă de venerabilul jandarm veteran de război.

La acest moment aniversar deosebit, reprezentanţii autorităţilor publice locale, prim adjunctul inspectorului general şi şeful Statului Major al Jandarmeriei Române şi comandanţii celor două unităţi de jandarmi, au oferit însemne ale recunoştinţei pentru activitatea militară şi profesională a domnului general de brigadă în retragere Titu Stoicheci.

Odată cu înmânarea însemnelor de onoare pentru meritele obţinute în instituţia ,,Oamenilor de Arme” şi a tortului aniversar, jandarmii doljeni şi toţi invitaţii la această activitate au ţinut să-i transmită bravului jandarm, urări de sănătate şi multe bucurii alături de cei dragi sufletului.

 

INFORMAŢII  SUPLIMENTARE

Obiectivul primordial al celor două unităţi, în anul 2015, l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost – eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale.  

                Asigurarea ordinii publice, ca misiune fundamentală a Jandarmeriei Române, a presupus eforturi deosebite din partea personalului celor două unităţi în scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică în zona de responsabilitate teritorială. Astfel, în contextul unui an marcat de multiple evenimente sportive, cultural-artistice, de natură sindicală, jandarmii doljeni au fost la datorie reuşind, împreună cu celelalte structuri din cadrul M.A.I., să asigure condiţiile necesare desfăşurării în deplină siguranţă a vieţii publice în judeţul Dolj şi la nivelul celorlalte 6 judeţe din sudul ţării. În acest sens apreciem modul în care populaţia a înţeles să îşi manifeste drepturile şi libertăţile cetăţeneşti în cadrul juridic existent.

Paza şi protecţia infrastructurilor critice este un alt domeniu important în activitatea jandarmilor doljeni iar ca element de referinţă în această perioadă, datorită modului exemplar în care jandarmii au îndeplinit misiunile, nu au fost încercări de penetrare a acestora ori alte evenimente deosebite care să expună la riscuri siguranţa obiectivelor respective.

O prioritate permanentă a celor două unităţi de jandarmi a constituit-o participarea în sprijinul colegilor din IPJ Dolj la menţinerea ordinii publice atât în municipiul Craiova cât şi în judeţ, jandarmii având o contribuţie deosebită la menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în mediul public, cu preponderenţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, a instituţiilor publice, a locurilor de agrement sau în alte locaţii în care cetăţenii îşi desfăşoară activităţile zilnice, aspect reliefat de faptul că, de la an la an, indicatorii ne prezintă o îmbunătăţire semnificativă a climatului de ordine publică în judeţ.

Evidenţiem faptul că jandarmii doljeni au participat la o multitudine de alte misiuni cum ar fi:

–          sprijinirea executorilor judecătoreşti în punerea în executare a unor decizii ale instanţelor judecătoreşti definitive şi irevocabile şi investite cu titluri executorii, nefiind constatate evenimente deosebite cu această ocazie;

–          îndeplinirea dispoziţiilor instanţelor de judecată materializate în mandate de aducere, acestea fiind executate în totalitate;

–          participarea la acţiuni organizate de structuri specializate sub coordonarea procurorilor DNA şi DIICOT, pentru combaterea criminalităţii organizate;

–          participarea la acţiuni organizate alături de inspectori din cadrul ITM Dolj pentru combaterea muncii la negru;

–          participarea la acţiuni organizate de Serviciul pentru Imigrări Dolj pentru combaterea imigraţiei ilegale, rezultatele fiind evidente, având ca rezultantă directă îmbunătăţirea climatului de ordine şi siguranţă publică;

–          sprijinul permanent pe care cele două unităţi îl acordă autorităţilor publice locale în desfăşurarea activităţilor specifice acestora;

De asemenea, personalul celor două unităţi s-a implicat activ şi în organizarea şi coordonarea activităţilor cu caracter preventiv – educaţional în instituţiile de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova şi judeţul Dolj.

 

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL      

                                 I.J. J. DOLJ                                                  G. J. Mb. CRAIOVA