„Bijuterie” în Bănie: Noul stadion de atletism a fost inaugurat

Invazie de medaliați la ceremonia organizată de primăria Craiova, care a pus punct astăzi proiectului de lângă Oblemenco.

 

În prezența unor atleți de legendă și a șefului  COSR, stadionul de atletism, noua „bijuterie a Craiovei” cu îl alintă cot la cot oaspeții și organizatorii, a fost inaugurat și nu mai așteaptă decât relaxarea măsurilor de distanțare socială pentru a găzdui competiții de rang internațional.  La inaugurarea obiectivului, de recomandat de edilii craioveni drept „cea mai frumoasă arenă și una dintre cele mari din România, singura din țară omologată categoria II de către IAAF” au fost invitate să participe mari personalități ale sportului și atletismului românesc, dintre care amintim Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Mihai Covaliu – președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Paula Ivan, Maricica Puică, Florin Florea – președintele Federației Naționale de Atletism.

Primarul în funcție, Mihail Genoiu, a ținut să puncteze importanța sportului atât în plan personal, dar și pentru prestigiul orașului, menționând că arena va fi accesibilă atât sportivilor de performanță cât și elevilor de la școlile craiovene. „Trebuie să vă spun că sportul a reprezentat un ingredient important în formarea mea ca om. La sport am învățat să lupt pentru victorie și să lupt cu mijloace cinstite. Nu pot să nu-i amintesc acum pe cei doi antrenori care mi-au marcat tinerețea: Diță Nicușor, care m-a cules de la o oră de sport de la liceul Carol pe care o țineam aici pe stadion și pe marele om de sport care a fost Nicolae Mărășescu, cel căruia, cu îngăduința dumneavoastră, o să-i dedicam această arenă. Am fost prezent în momentul în care s-a imaginat acest stadion, făcând parte din echipa doamnei primar Lia Olguța Vasilescu. Trebuie să recunoaștem că nu a fost tocmai ușor de realizat, dar am reușit să creăm o arenă de cinci stele, care să poată găzdui competiții de calibru. Tocmai de aceea am apelat la o firmă de consultanță agreată de federația internațională, iar rezultatele sunt pe măsură”, a declarat Mihail Genoiu.

 

Noua arenă, așteptată să producă trofee

 

Prezentă la rândul său la inaugurare, Lia Olguța Vasilescu, în mandatul căreia a demarat proiectul stadionului de atletism, a lăudat aspectul arenei ridicate lângă stadionul Ion Oblemenco, precizând că așteaptă ca și ultimul realizat să producă performanță sportivă și trofee pentru Craiova, așa cum s-a întâmplat în trecut cu celelalte obiective de investiții din domeniul sportiv. „Suntem pe cel mai frumos stadion de atletism din țară și practic singurul care poate organiza competiții internaționale, un stadion pe care îl punem la dispoziția atleților craioveni. Practic ne aflăm într-un complex sportiv unicat, care găzduiește în același perimetru Sala Polivalentă, stadionul de fotbal, stadionul de atletism și, sa nu uităm, tot pe același bulevard avem și baza de pregătire de la Luncă. Datoria noastră a administrației locale este să investim în asemenea obiective, iar rezultatele se vor vedea. Sunt lucruri care s-au făcut în ultimii opt ani și în anii dinainte și care au produs roade. Cine s-ar fi gândit, în urmă cu zece ani, că o să câștigăm o cupă europeană la handbal, că o să câștigăm cupa României la fotbal sau că o să jucăm, cum am făcut anul acesta, finala campionatului pe noul stadion. Sper ca și la atletism să urmăm același traseu, iar acest stadion să repună Craiova pe harta atletismului mondial”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

La fel de convins de idee a părut și președintele COSR, Mihai Covaliu. „Toată lumea ştie că acest oraş are o importanţă aparte în economia sportului din România. Foarte mulţi campioni au venit din acest oraş, foarte mulţi campioni care au reprezentat România s-au format în acest oraş, foarte mulţi campioni vor veni din acest oraş şi asta datorită oamenilor care sunt gospodari, oamenilor care au realizat aceste bijuterii pe care le putem vedea astăzi”, a spus Covaliu.

Pogtrivit edililor craioveni, cu o capacitate de 5.000 de locuri, arena din Bănie poate găzdui toate probele care țin de atletismul de performanță: săritura în lungime, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, triplu salt, alergare liberă sau cu obstacole pe diferite distanțe, ștafetă, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutății sau aruncarea suliței și maratonul. Cu o pistă de alergare cu 8 culoare, dar și cu facilități care permit desfășurarea simultană a două competiții în aceleași condiții pentru atleți, noua arenă îndeplinește toate condițiile pentru organizarea de concursuri de nivel internațional.