Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”: Vernisajul expoziţiei „Primăvara ca o metaforă”

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” invită publicul să participe vineri, 6 martie 2015, ora 17:30, la vernisajul expoziţiei Primăvara ca o metaforă”, cu lucrări de pictură, grafică şi tapiserie.

În cadrul evenimentului participă: Mariela Covrig, absolventă a Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, ȋn prezent studentă la Facultatea de Teologie din Craiova, secţia Artă Sacră. A avut expoziţii de tapiserie decorativă la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Filarmonica “Oltenia”, Galeria de Artă “Aries 21”, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”. 

Cătălin Florin Ostroveanu – licenţiat ȋn arte vizuale – Universitatea din Cluj, ȋn prezent profesor de educaţie plastică la Şcoala Generală nr. 29 „Nicolae Romanescu“ şi Şcoala Generală nr. 14 „Ion Ţuculescu” Craiova. A avut mai multe expoziţii de pictură şi icoane pe sticlă şi lemn ȋn ţară şi în străinătate,  a participat alături de elevii săi la mai multe proiecte de interes comunitar culminând cu pictura decorativă de la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, secția Chirurgie infantilă. A decorat 12 saloane împreună cu o echipă formată din 80 de elevi voluntari.

  Adriana Ionela Mogoşanu, elevă ȋn clasa a XI- a la Liceul de Artă „Marin Sorescu”, are o bogată activitate artistică ȋncepând cu anul 2013:  Premiul I la Concursul “Oltenia Star”, ediţia a V-a, secţia grafică; Premiul special la Concursul “Oltenia Star “, ediţia a VI-a, secţia caricatură; Premiul II la Concursul Internaţional de Pictură şi Desen “Ilie Marineanu”; Premiul II la Concursul Internaţional “Parteneriat cu mediul”; Menţiune la Concursul Judeţean Antidrog “Se poate şi altfel !” secțiunea “Tutunul şi sănătatea”; Diploma la Concursul “Craiova ȋn imagini”, editia a V-a; Premiul II la Concursul “CJE Photo Contest”. Tot din anul 2013 participă la mai multe proiecte ca voluntar.

 

 

 

 

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova