Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 13.06.2018, lansarea volumului „Eminescu în căutarea Dumnezeului cel viu”, autori Marian Niță și Dan Gheonea

afis nita Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 13.06.2018, lansarea volumului „Eminescu în căutarea Dumnezeului cel viu”, autori Marian Niță și Dan Gheonea poze

 

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri, 13.06.2018, începând cu ora 18:00, în sala “Acad. Basarab Nicolescu”, lansarea volumului „Eminescu în căutarea Dumnezeului cel viu”, autori Marian Niță și Dan Gheonea.

Invitați:

– dr. Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”

– ambasador Petre Gigea Gorun;

– prof. dr. Ion Deaconescu;

– prof. dr. Tudor Nedelcea;

– col. (r) Ecaterina Oreviceanu;

– Emil Boroghină, director Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova;

  • preot prof. Ion Drăgușin.

 

Cartea este o nouă contrbuție, o cărămidă la edificiul național și internațional Eminescu și ea trebuie salutată ca atare. O astfel de antologie cu necesarele comentarii editoriale este binevenită elevilor și studenților, tinerilor în general, dar și tuturor celor preocupați de fenomenul Eminescu”, Tudor Nedelcea.

Marin Niță a mai scris, în legătură cu Eminescu, „Poezia eminesciană și romanța văzute de un biolog” (2015), „Eminescu într-o perspectivă interdisciplinară” (2016) și „Ecologia eminesciană”.

 

 

 

Biroul de Presă

alBibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”