Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”: “Mihai Eminescu – Poet Național” la Mediatecă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, organizează vineri, 16 ianuarie 2015, ora 1030, evenimentul “Mihai Eminescu – Poet Național”.

La eveniment vor participa elevi de la clasele a V-a de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, coordonați de profesori Alina Vancica și Marieta Ungureanu.

George Călinescu în “Viața lui Mihai Eminescu” scria astfel: “El [Eminescu] avea ca atare un suflet etic, simțitor la toate ideile și sentimentele, care alcătuind tradiția unei societăți, sunt ca grinzile afumate ce susțin acoperișul unei case, nefiind lipsit totdeodată de viziunea unui viitor mai drept. Nu nutrea nici o aspirație pentru sine, ci numai pentru poporul din care făcea parte, fiind prin aceasta mai mult un exponent decât un individ […].

Eminescu a fost, într-un cuvânt, un om înzestrat să exprime sufletul jalnic sau mânios al unei mulțimi în primejdie de a fi strivită de puterile îndârjite ale lumii vechi, să o învioreze cu vehemență și s-o împingă înainte, arătându-i viitorul în chipul unui trecut idilic și pe care soarta l-a aruncat într-o societate părând entuziastă de progres și grăbită de a-i lepăda veșmintele vetuste, dar hotărâtă a nu abandona nimic din privilegiile ei […].”

 

 

 

 

 

 

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova