Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman, lansează concursul „Art-mail” pentru tinerii craioveni

Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman, lansează concursul „Art-mail” pentru tinerii craioveni. Art –Mail sau Postal-art este o mişcare artistică populară, care s-a centrat pe obiectivul de a trimite lucrări artistice prin intermediul poştei. Iniţial, curentul  s-a dezvoltat din  mişcarea Fluxus, în  anii 1950-1960. Foarte repede s-a transformat într-o mişcare globală, care continuă şi azi.  Artistul american Ray Johnson este considerat primul artist de  e-mail , iar corespondenţa School din New York, care a dezvoltat acest curent este considerată  prima reţea conştientă de artişti e-mail.

Arta e-mail include cărți poştale sau plicuri cu grafică, desene, sau colaje din hârtie colorată, imagini, versuri.  Artiştii  apelează la această artă pentru  diverse teme de actualitate şi organizează expoziţii care sunt sau nu  jurizate. Această artă poate fi văzută şi ca o anticipare a  comunităţii  cibernetice  ce are la bază internetul .

Ion Ţuculescu, pictor craiovean, ce a a folosit în pictura sa multe simboluri şi motive preluate de pe scoarţele olteneşti, este aniversat în luna mai şi de aceea propunem ca tilul concursului să fie “ION ṬUCULESCU – sursă de inspiraţie pentru tineri”.

Sunt chemaţi să participe toţi tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, pasionaţi de arta plastică. Concursul va fi pe categori de vârste: 11-14 ani şi 15-18 ani. Fiecare participant poate avea maxim trei intrări (lucrări), acestea vor fi pe format A5 – plicuri sau cărţi poştale. Tehnica folosită poate fi: colaj, desen, pictură, grafică.

Lucrările trebuie expediate până pe 19 mai, pe adresa bibliotecii, Str. M. Kogalniceanu, nr.9, Craiova, cu specificarea: Concursul de mail-art “Ion Ṭuculescu” sau aduse la biblioteca până cel tarziu pe 20 mai, ora 12:00. Lucrările vor fi expuse pentru public, în cadrul bibliotecii, în Sala Marin Sorescu”

Jurizarea va avea loc pe data de 23 mai 2014 și  premierea va fi pe 26 mai la Galeria de Artă „Aman”, ora 13:00, în cadrul manifestărilor legate de Zilele Craiovei .

 

 

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova