Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește lucrările celei de-a 8-a Conferinte Internaționale a organizației nonprofit și non guvernamentale UNIFERO Inc

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește în perioada24 – 26 iulie, 2015, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, lucrarile celei de a 8-a Conferinte Internaționale a organizației nonprofit și non guvernamentale UNIFERO Inc. înregistrată în Atlanta, USA în anul 2007. Tematica conferinței este: Educație Globală Inclusivă. Importanța ei în Societatea Românească de azi; Contribuții ale Femeilor la Dezvoltarea Omenirii prin Branduri vechi și noi Romania.

Tematica evenimentului așteptat și primit cu interes și apreciere în fiecare an, este o dovadă a eforturilor permanente în găsirea de noi posibilități pentru îmbunătățirea statutului femeilor și a familiilor acestora prin educație, dezvoltarea cunoștințelor de antreprenoriat/business, sănătate, cultură, și media.

În cadrul modulelor / simpozioane se vor dezbate de asemenea teme legate de: situația socială actuală a femeii române, familia istorică, păstrarea culturii și limbii române în alte teritorii, dar și de responsabilitate duală, soluții împotriva violenței, a abuzului și abandonului parental, proiecte legate de sănătatea femeilor și a familiilor lor.

Și în acest an Conferința Internațională UNIFERO Inc. susține și prezintă creația feminină și dedicată genului frumos, inițiind un Concurs de Creație Literară pentru Adulți .

Evenimentul se adresează femeilor române în special, indiferent unde se află, dar și femeilor de alte naționalități din toată lumea și suporterilor acestora.

Un modul aparte este dedicat și tineretului între 18 -28 de ani care este încurajat să participe activ la lucrări/dezbateri. Studenții au intrare liberă. De asemenea va avea loc și deschiderea celor doua concursuri pentru elevii claselor III-XII.

 

 

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova