Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”: Evenimente culturale dedicate aniversării a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” alături de Mitropolia Oltenia și Fundația Cuvântul care zidește, vă invită vineri, 23 ianuarie 2015, ora 14:00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, la evenimentul cultural dedicat aniversării a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu (ediția a VIII-a a Festivalului de poezie religioasă organizat de Fundația Cuvântul care zidește) și de asemenea dedicat Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859).

Programul cuprinde:

  • Expoziție tematică – lucrări ale elevilor de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” Craiova
  • Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova – Deșteaptă-te române
  • Recital de poezie – premianți ai concursului de creație de poezie religioasă (ediția a VIII-a) organizat de Fundația Cuvântul care zidește cu prilejul aniversării a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.
  • Moment dedicat Unirii Principatelor Române – recital de poezie patriotică și Hora Unirii – Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova

Invitați în cadrul evenimentului: lect. univ. dr. Cosmin Dragoste – director Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, prof. dr. Lucian Dindirică – director Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

 

 

 

Vă așteptăm cu drag!

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova