Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru şi Aristia Aman’’: Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dolj

 

Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru şi Aristia Aman’’ organizează vineri, 24 aprilie 2015, ora 10:30, în Sala Acad. Dinu C. Giurescu, Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dolj.

Cu această ocazie, bibliotecarii au ocazia să prezinte în fața colegilor de breaslă realizările profesionale, dar şi să dezbată teme de interes legate de promovarea profesiei de bibliotecar

Participă reprezentanți ai Clubului Rotaract Craiova, ai Clubului Rotary Craiova Probitas, reprezentanți ai asociației ARTI Craiova și Librărie.net.

În cadrul conferinței este invitată Trupa de teatru de amatori Cutezătorii a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” ce va bucura bibliotecarii cu o reprezentație a piesei de teatru Cheful suprem, de Tudor Mușatescu.

24apr2015 afis Biblioteca Judeţeană ,,Alexandru şi Aristia Aman’’:  Conferinţa Anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din judeţul Dolj poze

De asemenea va fi organizată, cu prilejul zilei de 23 aprilie, expoziția Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor ce va avea lor în Salonul Expozițional al bibliotecii. Anual se sărbătorește această dată, începând din 1995, când s-a hotărât de către UNESCO marcarea trecerii în neființă a doi titani ai literaturii universale, William Shakespeare și Miguel de Cervantes.  Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) a obţinut aprobarea, în 1998, de a adăuga la Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor şi titulatura de Ziua Bibliotecarului din România.

Astfel, la biblioteca județeană se vor expune cărți de o inestimabilă valoare pentru literatura universală din toate timpurile.

 

Dintre titlurile expuse menţionăm:

  • Shakespeare, W., Sonete și poeme, Buc., 1974, ed. Minerva;
  • Shakespeare, W., Teatru, Buc., 1999, ed. Mondero;
  • Shakespeare, W., Tragedies, London, 1992, Everyman’s Library;
  • Cervantes, Saavedra Miguel de, Don Quijote de la Mancha, Chișinău, 1993, ed. Hyperion;
  • Nabokov, V., Lolita, Buc., 1994, Universal Dalsi

 

La conferinţă sunt aşteptaţi toţi bibliotecarii din cele 87 de biblioteci publice din judeţul Dolj.

 

 

 

 

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova