Biblioteca Aman vernisează Expoziția Ediție Specială – 14 ani de la fondare!

 

editie Biblioteca Aman vernisează Expoziția Ediție Specială – 14 ani de la fondare! poze

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” vernisează astăzi, 12 martie 2015, Expoziția cu titlul Ediție Specială – 14 ani de la fondare. Expoziția este realizată în cadrul Secției de Periodice situată pe strada Sf. Dumitru nr 1.

În urmă cu 14 ani vedea lumina tiparului primul număr al cotidianului regional Ediție Specială. Deși în trecerea anilor numele a suportat mici modificări, pentru un interval de trei ani (ianuarie 2002 – ianuarie 2005) apărând sub denumirea de Ediție Specială de Oltenia, în urmă cu 10 ani s-a revenit la sigla și numele originare – Ediție Specială. Fie că a ajuns sub ochii oltenilor în format mare sau în actualul format mic, cochet, ziarul Ediție Specială s-a impus în presa regională ca un cotidian serios.

 

Apariția și răspândirea presei în format online a lezat, oarecum, interesele presei scrise. Tirajele au scăzut îngrijorător și nu puține ziare au fost silite să-și declare falimentul. În acest context, deloc facil, Ediția s-a încăpățânat să rămână pe baricade, rebrănduindu-se și  adaptându-se constant condițiilor tot mai dinamice impuse de societate. Faptul că astăzi, la exact 14 ani de la prima sa apariție, ziarul continuă să fie unul dintre cele mai citite cotidiene ale Olteniei reprezintă un mare câștig pentru noi toți. Meritul și truda sunt ale lor, ale tuturor jurnaliștilor de la Ediție Specială.

Urez corpului redacțional și întreg colectivului Ediției un călduros La Mulți Ani alături de gândurile mele cele mai bune!”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova