Biblioteca Aman: Sunt timid, dar mă tratez

frica aman Biblioteca Aman: Sunt timid, dar mă tratez poze
Frica este un sentiment universal. Ea este îndreptăţită atunci când pericolul este real, dar ne împiedică să trăim atunci când face parte integrantă din existenţa noastră.
Toţi copiii se tem, anumite frici fiind specifice unei anumite vârste. În afară de fricile proprii, cum ar fi frica de întuneric, de monştri, de străini, de a fi respins etc, copiii absorb şi fricile adulţilor.Ei nu-şi vor exprima teama prin cuvinte, ci prin gesturi sau comportament.
Pentru a-i ajuta să se elibereze de temeri, să se dezvolte armonios, să facă distincţia între ceea ce este cu adevărat periculos şi ceea ce este doar un pericol imaginar Biblioteca Judeţeană Aman a iniţiat parteneriatul educaţional Sunt timid, dar mă tratez!
În cadrul temei Frica de cine şi de ce, psihologul Mihail Jianu va discuta cu elevii clasei a V-a A de la Şcoala Gimnazială Gh. Ţiţeica despre sporirea încrederii în sine, diminuarea şi chiar anularea temerilor, ajutându-i să devină mai puternici, să aibă curajul de a se baza pe forţele proprii.
Activitatea va avea loc vineri, 16 noiembrie 2012, ora 16:00, în Sala Adrian Păunescu a bibliotecii.