Biblioteca Aman: Sesiune de instruire pentru bibliotecarii din Biblionet

Biblioteca Judeţeană„Alexandru şi Aristia Aman” organizează vineri, 28 februarie 2014, ora 1000, în Sala 1 Elena Farago (clădirea Aman), o sesiune de instruire pentru toţi bibliotecarii din Programul Biblionet, în vederea completării cererilor pe suprafaţă Campania 2014.

Scopul sesiunii este familiarizarea bibliotecarilor cu procesul completării online a cererilor de subvenţii, care se depun de către fermierii care s-au înregistrat la APIA şi au primit un cont de utilizator şi parola. Cu acest prilej, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” a declarat:

Colaborarea stabilită între Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, prin intermediul programului Biblionet, și Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură în vederea sprijinirii fermierilor doljeni în direcția atragerii de subvenții agricole a produs efecte vizibile, importante la scara întregului județ. Deși rezervați într-o primă fază, fermierii din Dolj au beneficiat în număr mare, în creștere de la an la an, de avantajele completării rapide și eficiente a unei cereri online pentru subvenții agricole prin intermediul calculatoarelor existente în biblioteci. Cele peste 6 milioane de euro atrase cu ajutorul bibliotecii s-au constituit într-un impuls vital, extrem de necesar, pentru continuarea activităților agricole de pe raza județului nostru. Eficiența serviciilor pe care le oferim utilizatorilor noștri, ca și cuantumul fondurilor care vor fi atrase pentru agricultură, către fermieri, depind, în bună măsură, de profesionalismul și implicarea susținută a angajaților noștri. Ne dorim ca întâlnirea de mâine să vină în sprijinul bibliotecarilor implicați în Programul Biblionet, dar și a celorlalte persoane care iau parte la acțiunile de întocmire și depunere a cererilor de subvenție pentru fermieri”.

La sesiunea de instruire vor fi prezenţi şi reprezentanţii APIA, Directorul executiv, Nicolae Sorin Răducan, Călugăru Emil, şef serviciu Control pe Teren şi Inspecţii,Veronica Cocoşilă, şef serviciu Autorizare plăţi şi măsurări specifice şi Luminiţa Şargarovschi, consilier. Pot participa şi persoane din primărie care completează cererile de subvenţie pentru fermieri.

Tematica:

-Primirea cererilor pe Campania 2014 in format electronic-IPA ONLINE

-Digitizarea parcelelor în IPA ONLINE

-Digitizarea parcelelor unui fermier care a mai solicitat sprijin în campaniile anterioare

-Modificarea digitizării unei parcele

-Cazuri particulare de digitizare

– Digitizarea parcelelor unui fermier care nu a mai solicitat sprijin în campaniile anterioare

-Raportul”Controlul parcelelor digitizate”

-Încheierea introducerii datelor, imprimarea declaraţiei de suprafaţă şi depunerea cererii de sprijin financiar la centrele A.P.I.A.

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova