Biblioteca Aman: S-a lansat Biblioteca Stradală

biblioteca stradala 1 Biblioteca Aman: S a lansat Biblioteca Stradală poze

Proiectul cultural „Biblioteca Stradală” desfășurat de Biblioteca Județeană Aman a fost lansat vineri, bucurându-se de atenția craiovenilor prezenți la ora prânzului în English Park. Trecătorii, atât persoanele vârstnice, cât și tinerii s-au oprit să obțină impresii despre proiectul derulat de Bibliotecă, luând cărți de pe raft sau aducând altele în schimbul celor luate.
Toate persoanele care s-au oprit în dreptul căsuțelor pline cu cărți au fost curioase, deschise la nou, la dialog, apreciind acest proiect modern și lăsând câteva vorbe în caietul de impresii ce se găsește lângă fiecare căsuță sau raft.
Proiectul „Biblioteca Stradală” s-a bucurat de o primire frumoasă, într-o zi frumoasă de toamnă, plină de culori, de cărți și de persoane interesate de lectură. Referindu-se la acest proiect, managerul Bibliotecii „Alexandru și Aristia Aman” a declarat: „Visul nostru este de a vedea aceste mici biblioteci în parcuri, în apropierea unităților de învățământ, în tot orașul. Dorim să oferim iubitorilor de carte un loc de întâlnire, pentru a discuta și împărtăși dragostea lor de cărți, un loc unde copii să stea și să citească împreună, unde oamenii să ia o pauză de la problemele cotidiene și să regăsească bucuria răsfoirii unei cărți. Cărțile se aleg ca și prietenii și de aceea această alegere implică responsabilitate”.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa a declarat: „Mă bucur să fiu alături de Biblioteca Județeană într-un demers cultural care încearcă să răspundă dorinței de lectură a iubitorilor de carte. Acțiunea Bibliotecii promovează astfel cultura și dezvoltă interesul cetățenilor pentru lectură, dezvăluindu-le craiovenilor o nouă metodă de a descoperi cartea. Voi fi alături de Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman în vederea desfășurării oricăror proiecte ce vin în sprijinul comunității”