Biblioteca Aman: Proiectul „Biblioteca Stradală”, nominalizat la Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a primit cu bucurie și onoare nominalizarea proiectului Biblioteca Stradală la secțiunea cea mai bună campanie de marketing în cadrul celei de-a III ediții a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar.

Proiectul  Biblioteca Stradală, inițiat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a fost promovat din dorința de a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a lectura cărțile de la Bibliotecă într-un cadru natural, unde aceștia au putut îmbina cultura, cu libertatea de a lua o carte de pe raft fără să fie supuși unor reguli sau unor restricții.

Rafturile cu cărți amplasate în English Park au fost vizitate de mii de craioveni care s-au bucurat de inițiativa bibliotecii și ne-au arătat cât de mult „Craiova, citește!”.

Fiecare utilizator a putut lua câte o carte pe care fie a returnat-o după lecturare, fie a beneficiat de posibilitatea de a o înlocui cu alta, oferind astfel tuturor șansa de a găsi cărțile căutate și acoperind cât mai multe domenii.

Deoarece, colectivul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” încearcă în permanență să fie atent la nevoile și preferințele fiecărei categorii de vârstă a utilizatorilor, în acest proiect am inclus și copiii pe care ne-am bucurat să îi putem ajuta în vederea alegerii unei cărți potrivite oferindu-le posibilitatea de a îmbina lectura și jocul și punându-le la dispoziție pe toată perioada verii cărți adecvate vârstei lor, cu personajele preferate din povești și desene sau planșe de colorat.

Am fost mai mult decât bucuroși să avem alături în acest proiect pe tot parcursul verii și câteva mii de copii care „și-au dat întâlnire” cu doamnele bibliotecare ce i-au așteptat zilnic în Piața Mihai Viteazul și în English Park.

Acest proiect a beneficiat de succes arătând tuturor faptul că și pe o bancă în parc sau într-un raft amplasat în aer liber, cultura poate fi la fel de căutată și pusă în valoare ca în orice altă clădire de patrimoniu ce se bucură de vechimea sutelor de ani.

Proiectul Biblioteca Stradală, pe lângă dezvoltarea interesului față de lectură, a oferit celor ce au participat: deschidere către noutate, cărți potrivite în funcție de gustul utilizatorilor, bună dispoziție și jocuri pentru micuți, iar toate acestea au făcut ca proiectul să fie nu doar cunoscut, ci și apreciat în rândul comunității.

Prin acest proiect, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, Lucian Dindirică și-a dorit aducerea tinerilor mai aproape de bibliotecă, implicit mai aproape de cultură și de activități deosebite, pe care orice tânăr ar trebui să le descopere în orașul său, mai ales că orașul Craiova este candidatul puternic al titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.

Lucian Dindirică a declarat:„ am fost deosebit de mulțumit de primirea frumoasă pe care acest proiect a avut-o și încă o are și de aceea sunt foarte onorat să vă anunț că Proiectul Biblioteca Stradală a fost nominalizat în cadrul celei de-a III ediții a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar. Visul nostru este de a vedea aceste mici biblioteci în parcuri, în apropierea unităților de învățământ, în tot orașul. Dorim să oferim iubitorilor de carte un loc de întâlnire,  pentru a discuta și împărtăși dragostea lor de cărți, un loc unde copiii să stea și să citească împreună, unde oamenii să ia o pauză de la problemele cotidiene și să regăsească bucuria răsfoirii unei cărți. Cărțile se aleg ca și prietenii și de aceea această alegere implică responsabilitate.”

 

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova