Biblioteca Aman premiată în cadrul celei de-a XXV-a Conferinţe Naţionale a ANBPR – BiblioNEXT desfășurată la Târgu-Jiu

aman premii 1 Biblioteca Aman premiată în cadrul celei de a XXV a Conferinţe Naţionale a ANBPR   BiblioNEXT desfășurată la Târgu Jiu poze

Prima zi a BiblioNEXT, cea de-a XXV-a Conferinţă Naţională a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) organizată la Târgu Jiu, a adus Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” 4 premii. În cadrul festivității de premiere, instituția noastră a fost distinsă de către cea mai înaltă „instanță biblioteconomică” din țară cu:

–         Premiul de „Excelențăpentru merite deosebite în biblioteconomie în întreaga activitate, distincție acordată doamnei Maria Urzică;

–         Premiul „Bibliotecarul Anului” – pentru merite deosebite în biblioteconomie acordat doamnei Dana Popescu;

–         Premiul „Traian Brad” pentru merite deosebite în biblioteconomie într-un deceniu de activitate;

–         Premiul pentru cel mai bun site de bibliotecă.

aman premii 2 Biblioteca Aman premiată în cadrul celei de a XXV a Conferinţe Naţionale a ANBPR   BiblioNEXT desfășurată la Târgu Jiu poze

Orașul lui Brâncuși ne priește. Ospitalitatea și generozitatea gorjenilor sunt proverbiale, iar când la toate acestea se adaugă și o seara de succes, una plină de surprize plăcute pentru Biblioteca Aman, laureata serii, ne putem declara  pe deplin mulțumiți. Cele patru premii pe care Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România ni le-a decernat reprezintă mai multe fațete ale aceluiași barometru. Este vorba, desigur, despre o evaluare pertinentă pe cea mai importantă structură de profil din țară a efectuat-o, conchizând simplu și concis: Sunteți, adică suntem, pe drumul cel bun! Premiile smulse astăzi reprezintă recunoaștere, apreciere și validare, atitudini sau recompense, dacă vreți, pe care întreg colectivul Bibliotecii Aman le primește. Toate acestea precum și căldura cu care suntem întâmpinați la fiecare masă rotundă, la fiecare conferință a noastră, a bibliotecarilor, ne impun, ne indică orizontul de așteptări pe care toți ni-l trasează: continuarea aceluiași plan de obiective – servicii de calitate pentru comunitate.

Mai trebuie precizat faptul că deși individuale, acordate personal, ca urmare a activității biblioteconomice desfășurate în instituție, toate aceste premii se răsfrâng asupra întregului colectiv. Forța noastră rezidă în unitatea grupului, în relațiile extrem de solide stabilite între bibliotecari și diferitele noastre compartimente, tocmai de aceasta premiul unuia este, în definitiv, premiul tuturor. Pentru ca unul să reușească e necesară conlucrarea tuturor.

  Le mulțumim organizatorilor care ne-au oferit o seara de poveste și, nu în cele din urmă, îmi îndrept întreaga atenție și recunoștință spre protagoniștii serii, spre laureații noștri, cu toții,  bibliotecari de mare valoare. Totodată țin sa-i felicit și pe laureații celorlalte secțiuni.”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Cea de-a XXV-a Conferinţă Naţională „BiblioNEXT” s-a desfășurat în perioada 9 – 11 octombrie 2014 la Târgu-Jiu. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în colaborare cu Consiliul Judeţean Gorj și Biblioteca Judeţeană  „Christian Tell” – Târgu-Jiu.

 

 

 

 

 

 

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman” – Craiova