Biblioteca Aman lansează proiectul ”Biblioteca Stradală” – CRAIOVA CITEȘTE!

dindirica prioteasa biblioteca Biblioteca Aman lansează proiectul ”Biblioteca Stradală”   CRAIOVA CITEȘTE! poze

Vineri , 27 octombrie are loc inaugurarea proiectului ”Biblioteca Stradală” derulat de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.
”Biblioteca stradală” se adresează tuturor oamenilor, bogați sau săraci, fără deosebire de rasă sau de culoare, făcând parte din proiectele care servesc comunitatea și societatea. Biblioteca înseamnă cultură, iar cultura nu stă închisă într-o sală, ci este la îndemâna oricui vrea să o caute, uneori chiar stând pe o bancă într-un parc.
Visul nostru este de a vedea aceste mici biblioteci în parcuri, în apropierea unităților de învățământ, în tot orașul. Dorim să oferim iubitorilor de carte un loc de întâlnire, pentru a discuta și împărtăși dragostea lor de cărți, un loc unde copii să stea și să citească împreună, unde oamenii să ia o pauză de la problemele cotidiene și să regăsească bucuria răsfoirii unei cărți. Cărțile se aleg ca și prietenii și de aceea această alegere implică responsabilitate.
Craiovenii sunt rugați să respecte doar câteva reguli: să aibă grijă de cartea luată de pe raft și după citirea acesteia să o lase în acelaşi loc sau să aducă o altă carte în locul celei citite.
Pentru început vor fi amplasate rafturi și căsuțe ce adăpostesc cărți în zona Piata Mihai Viteazul si English Park, zone unde craiovenii petrec multe ore în aer liber.

 
Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia Aman