Biblioteca “Aman”: Încă 19 biblioteci publice incluse în programul “Biblionet”

comunicatus Biblioteca Aman: Încă 19 biblioteci publice incluse în programul Biblionet poze

Câştigătoare a programului Biblionet – lumea în biblioteca mea, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” a reuşit în cadrul rundei a treia, să mai includă 19 biblioteci publice, după cum urmează: două filiale ale bibliotecii judeţene (Filiala 1 Brazdă, Filiala Adolescenţa SF. Stelian din cadrul Direcţiei pentru Protecţia copilului), Amărăstii de Jos, Amărăştii de Sus, Bechet, Bîrca, Calafat, Calopar, Cetate, Fărcaş, Fratoştiţa, Galicea Mare, Galiciuica, Giurgiţa, Măceşu de Jos, Moţăţei, Orodel, Ostroveni şi Podari.
Programul Biblionet constă în donarea către bibliotecile publice din România de echipamente IT cu acces la Internet, în programe de instruire pentru bibliotecari, precum şi în acţiuni de sensibilizare a publicului larg faţă de lectură şi rolul instituţiei bibliotecii în viaţa comunitaţii.
În prima serie, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, prin Programul Biblionet  a dotat 20 de biblioteci din judeţ.
Astfel în  judeţul Dolj au fost donate, în cadrul Programului “Biblionet”, un număr de 90 de computere şi perifericele aferente pentru fiecare bibliotecă.
Managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”, declară:
„În urma completării, depunerii aplicaţiei şi a procesului de selecție din perioada 1 – 15 aprilie, am reuşit să mai includem în program un număr de 17 biblioteci publice şi 2(două) filiale ale bibliotecii judeţene care au îndeplinit criteriile de eligibilitate impuse de finanțator.
Fiecare Bibliotecă Publică din cadrul acestei serii va primi cate un pachet constând din: un numar variabil de computere desktop(4-10) cu monitoare şi periferice (cablu de reţea, tastatură, mouse, cască cu microfon, cameră web si UPS), 1 Proiector, 1 Ecran pentru proiecţie, 1 Scanner, 1 Printer, 1 Wireless Router, 1 cablu UTP5 de 10m şi, acolo unde este cazul, 1 switch. Calculatoarele dispun de licenţă soft sistem de operare Windows şi Microsoft Office, plus diverse utilitare şi programe multimedia.
Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” urmăreşte ca prin programul Biblionet, un număr tot mai mare de biblioteci publice din județ să primească sprijin și donații de echipamente IT în următorii doi ani.”

Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia  Aman