Biblioteca Aman: George Washington’s Day la American Corner

 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediateca și American Corner Craiova, vă invită să participați vineri, 22 februarie 2013, ora 9:30, la activitatea desfășurată pentru a marca sărbătoarea americană: “George Washington’s Day”.
La eveniment vor participa cu referate pe această temă, elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Sfântul Dumitru din Craiova, însoțiți de profesor îndrumător: Carmen Epuran.
George Washington a fost primul președinte american și unul dintre fondatorii Statelor Unite ale Americii, a fost general, militant și factor activ în obținerea independenței față de Regatul Unit a coloniilor din America de Nord.
George Washington a avut un rol decisiv în organizarea armatei americane care a repurtat victoriile de la Saratoga (1777) și Yorktown (1781). În 1787 Washington a fost președintele Convenției constituționale care a adoptat Constituția Statelor Unite ale Americii, în vigoare și astăzi.
În cinstea sa, în fiecare an la data de 22 februarie, în Statele Unite ale Americii are loc aniversarea care îi poartă numele: „George Washington’s Day”