Biblioteca Aman: ELENA FARAGO, POETA COPIILOR

aman eliade copii.jpg Biblioteca Aman: ELENA FARAGO, POETA COPIILOR poze

Astăzi, 29 martie 2014 la Casa Memorială „ELENA FARAGO” din cadrul BIBLIOTECII JUDEŢENE „ALEXANDRU ŞI ARISTIA AMAN” a avut loc o nouă activitate din cadrul săptămânii ELENA FARAGO – POETA COPIILOR.
La această activitate au participat elevii clasei a III-a A, coordonaţi de prof. Carmen Popa, de la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova.
Copii au avut posibilitatea să viziteze casa memorială a „poetei copiilor”, au recitat poezii din opera binecunoscutei iubitoare de copii şi au realizat chiar şi o expoziţie cu lucrări de pictură, ale elevilor, inspirate din versurile poetei.

aman eliade copii.jpg 1 Biblioteca Aman: ELENA FARAGO, POETA COPIILOR poze
Acest demers educativ a avut ca scop punerea elevilor în contact cu universul imaginar de o factură aparte al ELENEI FARAGO, poetă care s-a aplecat cu atâta interes asupra lumii mici şi lucrurilor care o compun, precum şi familiarizarea, pe măsura nivelurilor cognitive ale elevilor, cu o expresie originală a sensibilităţii moderne.

aman eliade copii.jpg 2 Biblioteca Aman: ELENA FARAGO, POETA COPIILOR poze
În acelaşi timp activitatea constituie un mijloc de încurajare a disponibilităţilor creatoare ale copiilor şi, în egală măsură, formarea sentimentului de mândrie şi identitate comunitară.