Biblioteca Aman: Colocviile Cinematografice Lunare

comunicatus Biblioteca Aman: Colocviile Cinematografice Lunare poze

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, secţia Audio-Video, vă invită vineri, 14 octombrie 2011, la ora 16:00, la Colocviile Cinematografice Lunare.
Iubitorii de artă cinematografică vor putea urmări şi comenta filmul „History of the World: Part I”, o producţie 1981, în regia lui Mel Brooks.
Despre film, lect. univ. dr. Cătălin Ghiţă a apreciat că: „Episoadele care compun filmul, înrudite oarecum, cu tradiţia ireverenţios-britanică a lui Benny Hill, au în centru o continuitate actanţială asigurată exclusiv pe infatigabila prezenţă a lui Mel Brooks. (…) Toate fragmentele sunt punctate de reprize uşoare de musical, în care Mel Brooks îşi demonstrează numeroasele talente. (…) istoria lumii devine, în viziunea lui Mel Brooks, o farsă a secolelor, pe care se ţese o imensă comedie de moravuri, politicul, socialul şi religiosul se coagulează în blocuri compacte de umor situaţional, la rândul lor dizolvate de pastilele de vodevil”.
Referitor la acest eveniment, Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, a declarat următoarele: „Îmi doresc ca Biblioteca Județeană să devină un loc în care tineri și bătrâni deopotrivă să beneficieze de actul cultural în plenitudinea lui: literatură, film, muzică, teatru sau servicii de internet. Mă bucură că, activități precum Colocviile Cinematografice beneficiază de un public numeros și apreciere din partea iubitorilor de filme de calitate. Acestea, precum și expertiza colegelor din secția audio-video și a colaboratorului bibliotecii Cătălin Ghiță, mă îndreptățesc să sprijin acest proiect să meargă mai departe”.

Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia  Aman