Biblioteca Aman – Biblionet: proiectul “Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci unul în afara poveștii!”

biblioteca judeteana 1 Biblioteca Aman   Biblionet: proiectul “Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci unul în afara poveștii!” poze
Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Fundația IREX , în cadrul programului Biblionet – lumea în biblioteca mea, derulează în perioada aprilie – septembrie 2013 proiectul “Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci unul în afara poveștii!”.
Pentru marcarea Zilei Internaționale de luptă împotriva drogurilor, miercuri, 26 iunie 2013, a fost organizată la Biblioteca Judeţeană din Craiova, o întâlnire a grupurilor de tineri din cele cinci localități participante la proiect.
Tinerii participanți la proiect au fost invitați să prezinte idei sau lucrări (prezentări power-point, colaje, fotografii, desene, eseuri, etc.) pe tema consumului de droguri si a implicațiilor lui asupra vieții fiecăruia dintre noi. Au participat 100 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, din clasele VIII-XII, din cele 5 localități ale județului Dolj, însoțiți de 10 cadre didactice și bibliotecari din bibliotecile publice implicate în proiect.
S-au jurizat peste 30 de lucrări, prezentări Power-Point, eseuri, poezii, grafică, pictură, colaje fotografii, chiar și un blog. Lucrările participante au fost evaluate și jurizate de un juriu format din: Iulia Dascălu (C.P.E.C.A. Dolj), Cristian Oprea, artist plastic, și Dana Popescu, bibliotecar Biblioteca Județeană Aman. S-au acordat 5 premii constând în aparate foto, pentru lucrările care au avut un impact puternic. Câștigătorii celor 5 premii sunt: Dănuț Staicu – Craiova, blog; Oana Ștefania Dicu – Craiova, grafică; Geanina Alexandra Popa, Irina Vieru – Celaru, prezentare Power-Point, grafică; Ana-Maria Gabriela Grigore – Segarcea, eseu; Iuliana Rotaru– Bechet, prezentare Power-Point.
Scopul proiectului este cultivarea unei relaţii bazată pe prietenie şi sinceritate în familie şi şcoală și informarea corectă a tinerilor si a comunităților cu privire la nocivitatea drogurilor.
Proiectul își continuă derularea cu acțiuni de diseminare în centrele metodologice ale bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Dolj.

 

Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia Aman