Biblioteca Aman – Biblionet: “Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci unul în afara poveștii!”

biblioteca judeteana 1 Biblioteca Aman   Biblionet:  “Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci unul în afara poveștii!” poze

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Fundația IREX , în cadrul programului Biblionet – lumea în biblioteca mea, derulează în perioada aprilie – septembrie 2013 proiectul “Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci unul în afara poveștii!”.
Parteneri în acest proiect sunt: Biblioteca Județeană Aman, împreună cu patru biblioteci locale: Biblioteca Orăşenească Mircea Rădina Segarcea, Biblioteca Orăşenească Bechet, Biblioteca Orăşenească Dăbuleni, Biblioteca Comunală Celaru și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.)Dolj.
Valoarea totală a proiectului (echipamente și consumabile) este de 25.331, 90 lei, din care 16.881,80 lei finațare IREX și 8.450,10 finanțare din partea bibliotecii județene și a celor patru biblioteci locale partenere.
Inaugurarea proiectului a avut loc în data de 23 aprilie 2013, la biblioteca județeană, în prezența partenerilor din proiect și a bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Dolj.
Proiectul vine în sprijinul comunităţilor implicate în proiect prin organizarea de acțiuni de informare și prevenire a consumului de droguri și a implicațiilor lui asupra vieții tinerilor de 13-19 ani.
In cadrul proiectului au avut loc întâlniri ale reprezentanţilor C.P.E.C.A. Dolj cu tinerii din localitățile Craiova, Dăbuleni, Bechet, Segarcea și Celaru, dezbateri asupra vizionării filmelor achiziţionate prin proiect, şi întâlniri cu psihologul voluntar.
Astfel, miercuri 29 mai 2013 a avut loc prima întâlnire a echipei de proiect cu tinerii din Craiova de la C.N. Gheorghe Chițu. A urmat întâlnirea din data de 30 mai 2013 cu tinerii de la Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu cls a XI-a și Școala Gimnazială nr. 1, clasa a VII-a și a VIII-a, din Dăbuleni și tinerii de la Liceul Teoretic Mircea Eliade, clasa a VII-a, clasa a IX-a, a X-a din Bechet.
Joi, 6 iunie, a avut loc întâlnirea cu tinerii de la Liceul de Artă Marin Sorescu, clasa a XI-a însoțiți de prof. Maria Cleoanță.
În data de 11 iunie 2013 echipa de proiect s-au întâlnit la Segarcea, în cadrul Bibliotecii Orăşenesti Mircea Rădina, cu tinerii de la Liceul tehnologic Horia Vintilă, clasa a X-a și a XI-a însoțiți de dna. prof. Păunescu Cristina și tinerii de la Școala Gimnazială Învățător M. Georgescu, clasa a VII-a, prof. Pașca Monica, director, din Celaru.
Pentru marcarea Zilei Internationale de luptă împotriva drogurilor, miercuri, 26 iunie 2013, a fost organizată la biblioteca judeţeană din Craiova, o întâlnire a grupurilor de tineri din cele cinci localități participante la proiect.
Tinerii participanți la proiect au fost invitați să prezinte idei sau lucrări (prezentări power-point, colaje, fotografii, desene, eseuri, etc.) pe tema consumului de droguri si a implicațiilor lui asupra vieții fiecăruia dintre noi.
Scopul proiectului este cultivarea unei relaţii bazată pe prietenie şi sinceritate în familie şi şcoală și informarea corectă a tinerilor si a comunităților cu privire la nocivitatea drogurilor.
Proiectul își continuă derularea cu acțiuni de diseminare în centrele metodologice ale bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Dolj.
Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia Aman