Biblioteca Aman: Activități culturale dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu

biblioteca eminescu Biblioteca Aman: Activități culturale dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu poze

Ziua Culturii Naționale reprezintă nu numai ziua în care celebrăm naşterea Luceafărului poeziei românești (15 ianuarie 1850), dar și o zi de reflexie asupra culturii naționale, în general a esenței românismului din sufletul fiecăruia dintre noi.

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” desfășoară vineri, 15 ianuarie 2016, o serie de activități culturale cu ocazia Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 166 de ani de la nașterea marelui poet național, Mihai Eminescu.

Această zi se dorește a fi o zi în care românii de pretutindeni îi cinstesc pe cei care de-a lungul timpului au contribuit la desăvârșirea spiritualității și culturii românești.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu”din Craiova, vă invită la orele 14:00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, la o serie de activităţi la care vor participa preşcolarii de la Grădiniţele ,,Pinocchio” şi ,,Luceafărul” şi elevii de la Şcolile Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu” şi ,,Mircea Eliade”, de la Colegiul Tehnic ,,Costin D. Nenițescu” precum şi de la Liceul de Artă „Marin Sorescu”din Craiova.

De asemenea, în Salonul Expozițional al bibliotecii se organizează o expoziție de carte intitulată „Eminescu-166 de ani de la naștere”, alături de vizionarea unei prezentări pe această temă.

 

Dintre titlurile expuse menţionăm:

  • Eminescu, Mihai, Opere – Poezii, Buc., 1999, ed. Univers Enciclopedic;
  • Eminescu, Mihai, Memento Mori – Postume, Chişinău, 1997, ed. Litera;
  • Coşereanu, Valentin, Ipoteşti – Casa memorială Mihai Eminescu, Buc., 1989, ed. Sport şi Turism;
  • Simion, Eugen, Manuscrisele Mihai Eminescu, Buc., 2007, ed. Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă;

Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român, considerat de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Tradus în peste 35 de limbi, Eminescu rămâne punct de reper pentru literatura română, cât şi universală.

 

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova