Biblioteca Aman – câştigătoarea ultimei ediţii de “Idei de 15000+ lei!” a Fundaţiei IREX

dindirica prioteasa biblioteca Biblioteca Aman   câştigătoarea ultimei ediţii de “Idei de 15000+ lei!” a Fundaţiei IREX poze

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” este câştigătoare a ultimei ediţii de “Idei de 15000+ lei!” pentru biblioteci judetene care lucrează în reţea cu cel puţin patru biblioteci locale, finanţată de Fundaţia IREX România.
Biblioteca Judeteana Dolj a inclus în proiect bibliotecile: Segarcea, Bechet, Dăbuleni și Celaru pentru proiectul: Drogurile nu te fac un personaj tragic… ci doar unul înafara poveştii!
Consumul de droguri şi prevenirea acestuia este una din temele importante ale zilelor noastre. Drogul începe să fie din ce în ce mai prezent în principalele grupuri în care se afla adolescentul la aceasta vârstă: anturajul şi scoala.
De aceea biblioteca judeţeană, ca şi celelalte biblioteci locale, trebuie să vină în sprijinul comunităţilor în ceea ce priveşte organizarea de actiuni de informare si prevenire a consumului de droguri și a implicațiilor lui asupra vieții tinerilor de 13-19 ani.
În oraşele Segarcea, Bechet, Dăbuleni şi comuna Celaru, există licee, grupuri şcolare, şcoli generale, în care tinerii, dar şi familiile lor, trebuie să fie informaţi asupra prevenirii, atitudinilor şi practicilor referitoare la consumul de tutun, alcool şi droguri.
În cadrul bibliotecii judeţene, au avut loc pe parcursul anului 2012, mai multe întâlniri ale grupurilor de adolescenţi cu reprezentanţi ai C.P.E.C.A. Dolj şi cu psihologi, pe tema prevenirii consumului de droguri, a implicaţiilor acestuia asupra sănătăţii şi a personalităţii în formare a adolescentului.
Împreună cu profesorii şi reprezentanţii Centrului Antidrog dorim să creăm o strategie de voluntariat prin care tinerii participanţi la proiect să devină purtători de mesaj antidrog în rândul colegilor lor.
Biroul de Presă al
Bibliotecii Judeţene
Al. şi Aristia Aman