Berceanu s-a “retras” din politica la vârf direct în conducerea Senatului

m berceanu cap1 Berceanu s a retras din politica la vârf direct în conducerea Senatului poze

Ex-preşedintele democrat-liberalilor doljeni, senatorul Radu Berceanu, a fost ales azi vicepreşedinte al Camere Superioare a Parlamentului. 

Noua componenţă a Biroului Permanent al Senatului a fost aprobată azi, fiind votată cu 83 de voturi “pentru”, potrivit Mediafax.

Printre cei patru vicepreşedinţi ai Senatului se numără şi parlamentarul de Dolj şi ex-ministrul Transporturilor Radu Berceanu, acesta fiind propunerea PDL pentru funcţia de vice al Camerei Superioare.

Nominalizarea lui Berceanu pentru funcţie vine oarecum ca o surpriză dacă ţinem cont de evoluţia politică din ultimul al a senatorului de Dolj.

Astfel, Berceanu anunţase încă din luna aprilie că are de gând să renunţe la o nouă candidatură la Parlament şi la şefia PDL Dolj, acesta manifestându-şi hotărârea de a se retrage “din politica la vârf” până la sfârşitul anului.

Ulterior, democrat – liberalii doljeni au anunţat că Berceanu şi-a depus oficial demisia din fruntea organizaţiei, preşedinţia PDL Dolj fiind exercitată, cu titlu interimar, de europarlamentarul Marian Jean Marinescu.