Berceanu, propus la funcție de conducere în ograda primăriei Craiova. Badea nu e de acord: Ne vindem pe 2 arginți

 

Consiliul local municipal își trimite un nou reprezentant în consiliul de adminstrație al Sport Club Municipal Craiova, entitate care primește câteva milioane de RON anual de la buget.

Sigurul CV aterizat la mapa consilierilor locali înainte de ședința de consiliu local din 24 septembrie poartă un nume sonor: Berceanu. Nu e vorba de fostul ministru Radu Berceanu, ci de Cristi Berceanu, șeful de la ADE Gas și Azalis Gas. Nominalizarea acestuia vine, potrivit raportului întocmit de funcționarii primăriei Craioav, după demisia fostului reprezentant al consiliului local în conducerea clubului municipal, Adriana Ungureanu, membră în conducerea PNL Craiova, care făcea parte din CA încă din 2012.

Propunerea a stârnit nemulțumirea consilierului PNL Pavel Badea, care a cerut la ședințele de comisii de ieri, ca CLM să propună un consilier local în CA-ul clubului sportiv.

„E singura instituție din Craiova din subordinea consiliului local în conducerea căreia nu avem un un reprezentant al nostru. Avem la spitale, la școli, la instituțiile de cultură, pestet tot, câte un consilier local, numai la SCM, unde dăm 80 de miliarde pe an, nu avem și e păcat. E păcat să nu avem un consilier al nostru, sau, poftim, al vostru de la PSD în consiliul de administrație, să vadă cum se cheltuiesc acești bani. În loc să puneți un consilier îl puneți pe acest domn Berceanu, care văd că are la fel de multe în comun cu sportul cât am eu cu matematica cuantică. De ce, pentru că e sponsor? Părerea mea e că ne vindem pe doi arginți”, a spus Badea.