Berceanu l-a bătut pe Vişan cu 4-1

berceanu visan Berceanu l a bătut pe Vişan cu 4 1 poze

Alegerile din PDL Dolj s-au încheiat fără surprize. Berceanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al filialei.

Scrutinul a fost o formalitate pentru Radu Berceanu desfăşurându-se “în familie”, fără ca vreuna dintre taberele care-şi dau la gioale la Bucureşti să-şi bage coada. Înainte de alegeri se zvonea că va ateriza la Craiova şi Elena Udrea să-i de un pic de apă la moară lui Gelu Vişan. În contrapartidă, era anunţată şi sosirea lui Vasile Blaga, şeful celeilalte aripi din partid. Nici unul dintre ei nu a venit însă la Craiova, aşa că scrutinul s-a desfăşurat sub conducerea lui Adriean Videanu, fără luări de poziţie tranşante şi înjurături. Gelu Vişan i-a provocat pe delegaţii din sală să numească măcar 5 din cei 15 consilieri judeţeni ai PDL, vrând să demonstreze lipsa de activitate a acestora, a stabilit obiectiv unic al filialei “baterea PSD” şi a promis că-şi dă demisia din funcţia de preşedinte imediat după locale dacă partidul nu pune mâna pe postul lui Ion Prioteasa de la CJ. S-a mai plâns că partidul a rămas “fără babă la pomană”, adică a rămas fără ministru în Guvern şi cu doar doi oameni în administraţia centrală, fapt pus de el pe seama lipsei de performanţă în alegeri.

Radu Berceanu a precizat imediat că nu e nici babă şi nu are aplecare spre pomeni. Apoi a amintit de condiţiile vitrege în care s-a bătut filiala cu pesediştii, “care şi-au făcut o echipă separată pentru alegerile la preşedinţia CJ Dolj”, care au beneficiat la greu de sprijinul vizitatorilor de la centru (numai Iliescu a venit de două ori, la noi zero) şi care a mai beneficiat şi de avantajul candidatului local Mircea Geoană la prezidenţiale, în timp ce PDL Dolj a fost  lipsit până şi de persoana sa, Berceanu fiind oprit de Băsescu în staff-ul de campanie de la Bucureşti.

În urma votului, Berceanu s-a ales cu patru cincimi din sufragiile celor pese 500 de delegaţi şi cu un nou mandat de preşedinte, Vişan cu restul de vreo sută de voturi, cu postul de vicepreşedinte asigurat de funcţia de deputat şi preşedinte pe colegiul 8,  sincere felicitări pentru curaj din partea lui Videanu şi cam atât, nici unul dintre cei consideraţi drept apropiaţi lui nereuşind să obţină vreun post în conducerea filialei.

În discursul de câştigător, Berceanu a salutat faptul că “alegerile la Dolj se câştigă de la Dolj, nu de la Bucureşti, cum credeau unii”, a promis să ceară conducerii centrale reprezentarea filialei în posturile grele în funcţie de numărul de voturi obţinute şi a dat adunarea generală în februarie, când filiala ar trebui să stabiliească “absolut tot” în materie de candidaţi la locale.