Berca: Anchetă până la capăt în cazul “flotanţilor” de la Perişor

pdl 145 picnik Berca: Anchetă până la capăt în cazul flotanţilor de la Perişor poze

MAI a declanşat o anchetă în cazul persoanelor care au dobândit viză de flotant în comuna doljeană Perişor în preajma alegerilor locale. 

Ministrul de Interne spune că situaţia nu este singulară şi că MAI va lua măsuri speciale în acest an pentru a asigura corectitudinea alegerilor.

“Am fost informat despre situaţia din această comună, ministerul a declanşat în acest caz o anchetă. De altfel, situaţia nu este una singulară, mai sunt cazuri înregistrate la nivelul întregii ţări. Răspunsul nostru este: anchetă până la capăt şi aplicarea legii”, a declarat Iulian Berca.

Şeful MAI spune că în perioada alegerilor vor funcţiona în fiecare regiune structuri special constituite de poliţişti care vor supraveghea desfăşurarea scrutinului.

Echipele vor fi constituite din personal al corpului de control al ministerului şi al IGPR, urmând a fi organizate la nivel regional. “Vor avea misiunea să verifice fiecare sesizare, fie făcute de presă, fie de altcineva, şi să ia măsurile care se impun, de la cercetare, până la sesizarea parchetului. Vor fi constituite la nivel regional în aşa fel încât eu ca ministru, în momentul în care primesc o sesizare de la presă să ştiu că am un om care să facă verificarea în maximum o oră”, a precizat Berca.