BEJ Dolj a judecat azi întâmpinarea “Bercea Mondialu’ – om cinstit”

prefectura cj dolj 1 BEJ Dolj a judecat azi întâmpinarea Bercea Mondialu   om cinstit poze

Biroul Electoral Judeţean a respins azi o întâmpinare prin care PDL solicita înlăturarea afişelor în care Traian Băsescu apărea alături de Bercea Mondialu’ şi Sorin Blejnar. 

Prin întîmpinarea semnată de preşedintele interimar al PDL Dolj, Marian Jean Marinescu, democrat-liberalii susţineau că USL “asociază în mod abuziv imaginea persoanei lui Traian Băsescu în panourile electorale cu imaginea unor persoane asociate în mass media cu criminalitatea organizată, corupţia ori având o reputaţie îndoielnică şi asimilate în consecinţă de opinia publică – în urma campaniei media – ca fiind parte a unei structuri cu caracter infracţional organizat ce aduce deservicii şi prejudiciază societatea în integralitatea ei conducând astfel la inducerea unei percepţii greşite în rândul alegătorilor”.

Pe afişele incriminate de PDL apare Traian Băsescu avându-i în spate pe Elena Udrea, Emil Boc, Elena Băsescu, Sorin Blejnar şi Bercea Mondialu’ şi inscripţia “29 iulie. Noi spunem nu la referendum”.

Întâmpinarea depusă de PDL nu precizează care din cele cinci persoane prezente pe fundal sunt “asimilate de opinia publică – în urma campaniei media – ca fiind parte a unei structuri cu caracter infracţional organizat ce aduce deservicii şi prejudiciază societatea”, reprezentantul PDL în BEJ făcând precizarea în şedinţa biroului de azi că ar fi vorba de finul lui Mircea Băsescu – Bercea Modialu’ – şi de fostul şef al Fiscului – Sorin Blejnar.

Întâmpinarea depusă de democrat – liberali a fost respinsă de Biroul Electoral Judeţean Dolj, cu cinci voturi la două, în favoarea admiterii votând numai reprezentantul PDL şi cel al UDMR.

BEJ Dolj a considerat în primul rând că nu s-a făcut dovada că afişele incriminate ar aparţine USL, reţinând în plus că toate persoanele prezente pe afiş “beneficiază de prezumţia de nevinovăţie iar asocierea imaginii preşedintelui suspendat cu respectivele persoane nu este de natură a transmite un mesaj negativ sau de a induce alegătorilor o percepţie contrară opiniilor şi abordării persoanei a cărei funcţie face obiectul referendumului de interes naţional din 29 iulie 2012”.