Bătălie strânsă în colegiul 1 Senat din Craiova

Copy of poll MD 14 bun vizualizare Bătălie strânsă în colegiul 1 Senat din Craiova poze
Un sondaj efectuat săptămâna trecută de Institutul de Sondare a Opiniei Publice Survey ON din Brașov în colegiul 1 Senat doar pe teritoriul municipiului Craiova relevă faptul că peste 20% dintre craioveni o susțin pe Cristiana Irina Anghel , candidata USL fiind urmată, la mică distanță, de propunerea ARD pentru un mandat de senator în colegiul 1 Senat, Mărinică Dincă.
Potrivit sondajului efectuat săptămâna trecută pe un eșantion de 602 persoane cu drept de vot de pe teritoriul municipiului Craiova, peste 64% dintre cei chestionați au declarat că vor merge la vot în 9 decembrie, în timp ce 19% spun că duminica viitoare nu vor călca pragul secțiilor de votare.
Craiovenii din colegiul 1 Senat au păreri împărțite când vine vorba de opțiunile de vot pentru mandatul pus la bătaie în acest colegiu. 22,4% dintre craiovenii din colegiul 1 Senat ar vota candidatul USL, Cristiana Irina Anghel, în timp ce 20,9% susțin că ar vota cu Mărinică Dincă, candidatul Alianței România Dreaptă în acest colegiu. Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, ar obține doar 19% dintre voturile craiovenilor din colegiul 1 care se vor prezenta la urne. Un număr important dintre cei chestionați, peste 17%, susține că nu s-a decis încă în dreptul cărui candidat va pune ștampila, în timp ce alte 7,3 procente au declarat că nu cunosc niciun candidat din colegiul lor. 11,6% dintre cei chestionați au spus că nu știu sau nu vor să răspundă la întrebarea adresată de operatorii Institutului de Sondare a Opiniei Publice Survey ON din Brașov.
Craiovenii au încredere în candidatul ARD
Datele centralizate de sociologi arată că, deși Cristiana Irina Anghel nu este cunoscută în rândul electoratului craiovean, procentele adunate de aceasta se sprijină, în mare măsură, pe cele ale USL. În cazul candidatului ARD, Mărinică Dincă, rezultatul cercetării sociologice arată că locuitorii colegiului 1 Senat au mai mare încredere în candidat decât în formațiunea politică pe care acesta o reprezintă. „În acest context, cum diferenţa dintre candidaţi nu este mare, redistribuirea procentelor menţionate anterior poate modifica cu uşurinţă clasamentul. Pe de altă parte, dacă nu se ia în considerare variantele «Ns/Nr», «Nu m-am hotărât încă» şi varianta «Nu cunosc niciun candidat», candidatul USL, Anghel Cristiana Irina, ar avea 35,1%, Dincă Mărinică – 32,7%, Solomon Antonie – 29,7% şi Altul – 0,9%. Clasamentul se poate modifica cu multă uşurinţă datorită persoanelor care nu s-au hotărât încă, celor care nu cunosc niciun candidat sau celor care au menţionat că Nu ştiu/Nu răspund, acestea totalizând un procent de 36,1%”, au declarat specialiștii Institului de Sondare a Opiniei Publice Survey ON.
Reprezentanții institutului de sondare a opiniei publice au precizat însă că un aspect foarte important al cercetării sociologice este acela că a fost efectuată doar în Craiova, nu și în cele cinci comune care fac parte, la rândul lor, din colegiul 1 Senat. „Este de așteptat ca aceste procente să se modifice, având în vedere că celelalte localități care sunt componente ale colegiului 1 Senat sunt conduse numai de către primari ai Alianței România Dreaptă”, au adăugat reprezentanții Survey ON.

poll MD 14 bun vizualizare Bătălie strânsă în colegiul 1 Senat din Craiova poze