Bătălia de la Rovine, varianta hingherilor: Apără-mă de craiovence, că de câini nu mi-e frică

m comunitar plus comunitar Bătălia de la Rovine, varianta hingherilor: Apără mă de craiovence, că de câini nu mi e frică poze

Consilierii locali cer protecţia Poliţiei Comunitare pentru angajaţii Serviciului de Ecarisaj al Salubrităţii după ce unul dintre ei a văzut un hingher  luat la palme în Rovine (video).
Scena, catalogată drept “penibilă”, a fost povestită de consilierul local al PDL Gheorghe Albăstroiu, la şedinţa de joi. Angajaţii Salubrităţii au fost luaţi în primire de locuitorii din zonă, când au descins în cartier, pe urmele unei “turme” de maidanezi, după cum spune Albăstroiu. “O altă problemă gravă cu care se confruntă cetăţenii Craiovei sunt aceşti câini comunitari. Am asistat ieri la o situaţie penibilă, când cei de la Salubritate, care se ocupă de ridicatul câinilor, au descins în cartierul Rovine. Acolo era o turmă de câini, o haită întreagă, care atenta la integritatea cetăţenilor şi, când s-au dus hingherii să analizeze situaţia, să vadă care câini sunt sterilizaţi, care au fost la Făcăi şi au fost crotaliaţi, cine i-a luat de acolo şi le-a dat drumul, au fost surprinşi de cetăţeni”, a povestit democrat-liberalul.
Gheorghe Albăstroiu a relatat că unul dintre hingherii Primăriei, cel mai ghinionist, din câte se pare, a fost agresat fizic de o locatară a blocurilor din Rovine, consilierul PDL solicitând ca, pe viitor, angajaţii Salubrităţii să fie însoţiţi de comunitari la asemenea acţiuni. “Chiar au început să-i ia la bătaie. O doamnă dintr-un bloc i-a dat o palmă unuia dintre salariaţi, de i-a sărit şapca din cap. Exact ca în celebra fază de la televizor, cu doamna care a lovit poliţistul. De aceea cred că Poliţia Comunitară ar trebui să fie solidară şi promptă şi să acorde asistenţă angajaţilor Salubrităţii atunci când se desfăşoară asemenea acţiuni, pentru a nu se repeta pe viitor asemenea situaţie”, a spus Albăstroiu.

Viceprimarul Mărinică Dincă a fost de acord cu o cooperare mai strânsă între Poliţia Comunitară şi Salubritate, fără a părea însă convins că prezenţa agenţilor la ridicatul câinilor i-ar putea scuti pe hingheri de atacuri. “Aţi constatat o chestie penibilă. Poliţia Comunitară acordă sprijin în momentul în care se află în zona respectivă. Bineînţeles că se poate încerca o colaborare mai bună între Poliţia Comunitară şi Salubritate, eventual să se anunţe din timp când au loc asemenea acţiuni, în aşa fel încât şi poliţiştii comunitari să fie în zonă. Însă cealaltă parte, a comportamentului cetăţenilor în asemenea situaţii, ţine de fiecare în parte, de caracterul fiecăruia”, a afirmat Mărinică Dincă.
Viceprimarul Mărinică Dincă a precizat că angajaţii municipalităţii vor da gata, în curând, un proiect de modificare a Legii privind protecţia animalelor, pentru o “abordare mai responsabilă” a problemei câinilor comunitari. “Legat de cânii comunitari, zilele următoare, împreună cu colegii de la juridic şi de la Salubritate, încercăm să redactăm o modificare la hotărârile ce reglementează acest domeniu, iar săptămâna viitoare cel mai târziu vom avea o întâlnire cu colegii parlamentari, care să ne ajute cu promovarea unei modificări legislative care să permită o abordare mult mai responsabilă a acestei probleme”, a declarat Dincă.