Băsescu a venit la primăria Olguţei. Municipalitatea, prinsă în ofsaid la lucrările de infrastructură pentru Ford

basescuolgutacostea Băsescu a venit la primăria Olguţei. Municipalitatea, prinsă în ofsaid la lucrările de infrastructură pentru Ford poze

Preşedintele Traian Băsescu a efectuat o scurtă vizită la primăria Craiova, pentru o întrevedere cu primarul Lia Olguţa Vasilescu şi prefectul Elena Costea. 

Tema discuţiei, pe lângă inevitabilul subiect al reafilierii Universităţii Craiova, a fost legată de lucrările de infrasctructură ce trebuie realizate de primărie în apropierea incintei Ford.

“Domnul preşedinte a sunat azi dimineaţă ca să mă întrebe dacă s-au rezolvat problemele pe care le-a cerut Ford Primăriei municipiului Craiova, i-am spus în mare câte cunosc şi eu, iar domnul preşedinte a fost foarte interesat în continuare cum se vor rezolva doleanţele Fordului, eu sper ca în următoarele două luni să punem la punct toată documentaţia, toate licitaţiile necesare să fie făcute astfel încât să asigurăm posibilitatea Fordului de a scoate maşinile din fabrică. Nu m-a surprins vizita preşedintelui Traian Băsescu pentru că dumnealui este omul surprizelor şi am fost absolut convinsă că dacă va trece prin Craiova va trece să salute şi primarul Craiovei. L-am anunţat pe Victor Ponta despre această întâlnire cu Traian Băsescu. Trebuie să le asigurăm partea de infrastructură ca să poată să-şi scoată producţia din fabrică şi deocamdată nu s-a făcut mare lucru. Am constatat astăzi la angajaţii primăriei că nu puseseră la punct toate lucrurile, dar le vom pune în scurt timp astfel încât să asigurăm această doleanţă a Fordului, mă mir că nu s-a întâmplat acest lucru până acum”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la finalul întrevederii.

Primăria Craiova s-a angajat să realizeze, printre altele, o intersecţie semaforizată pe strada Henry Ford, care să fluidizeze traficul auto în şi din incinta uzinei craiovene, acesta fiind aşteptat să crească exponenţial odată cu lansarea producţiei de masă la noul ford B Max. Proiectul,  vechi deja de câţiva ani, nu a fost realizat până la această dată.

Trebuie spus că, în afară de primar, municipalitatea şi-a mai trimis un lot de şefi la ceremonia de la Ford, în frunte cu arhitectul-şef Mircea Diaconescu, care a vizitat uzina cu planşele urbanistice în mână.