Bani de Covid, de la primăria Craiova. Edilii dau 1,5 milioane de lei școlilor din municipiu

primaria craiova fatada Bani de Covid, de la primăria Craiova. Edilii dau 1,5 milioane de lei școlilor din municipiu poze

Bani de Covid, de la primăria Craiova. Edilii dau 1,5 milioane de lei școlilor din municipiu la rectificarea bugetară programată pentru mâine, 10 septembrie. A fost convocată, în acest șens o ședință extraordinară a consiliului local municipal.

Potrivit raportului întocmit de angajații primăriei, aproximativ un milion de lei noi sunt destinați asigurării măsurilor și nmaterialelor igienico-sanitare necesare în contextul combaterii epidemiei de COVID-19, restul de 500.000 de lei fiind destinate achiziției de mobilier școlar.

„Prin adresa nr.129968/07.09.2020, Direcția Investiții, Achiziții și Licitații propune alocarea sumei de 500,00 mii lei pe titlul II – Bunuri și servicii pentru achiziționarea unor obiecte de inventar – mobilier școlar, conform acordurilor cadru încheiate. UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT DE PE RAZA MUNICIPIULUI CRAIOVA: Cap.65.02 – Învățământ: Analizând execuția bugetară la zi a unităților de învățământ preuniversitar de stat, se constată economii față de estimarea inițială astfel încât este necesară diminuarea fondurilor alocate burselor cu suma de 500,00 mii lei. Cu ocazia începerii noului an școlar 2020-2021 și în contextul situației epidemiologice actuale, se impun măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 prin suplimentarea măsurilor de igienizare, a achiziționării de materiale pentru curățenie și a materialor cu caracter funcțional în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Craiova, conform anexelor nr 2-64. Astfel, se propune alocarea sumei de 1.083,00 mii”, se arată în raportul întocmit de funcționarii primăriei Craiova.